18:51 07.08.2018

Суд постановив визначити місцезнаходження нарколога, яка брала аналіз у Зайцевої, обвинуваченої в смертельній ДТП у Харкові

4 хв читати

Київський райсуд Харкова у вівторок на засіданні у справі про смертельну ДТП, що сталася в центрі Харкова 18 жовтня 2017 р., задовольнив клопотання адвоката обвинуваченого Геннадія Дронова Сергія Перепелиці про встановлення місцезнаходження фахівця наркоцентру Олени Федірко, яка брала аналізи в іншої обвинуваченої Олени Зайцевої одразу після аварії.

"Я мотивував своє клопотання тим, що свідок (О.Федірко - ІФ) була заявлена і її потрібно допитати, щоб зрозуміти, чому Міністерство охорони здоров'я, оцінивши дані, які є в справі, змогло зробити висновок про те, що Зайцева на момент ДТП перебувала в стані, викликаному вживанням наркотичних або інших одурманюючих речовин, а лікар з більш ніж 10-річним стажем цього зробити не змогла і не відібрала необхідну кількість біологічного матеріалу для аналізів", - сказав кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" С.Перепелиця.

Він не виключив, що згодом може відмовитися від допиту О.Федірко.

"У принципі, у них місяць, щоб знайти її. Цього цілком достатньо. Але, якщо вона переховуватиметься, ухилятиметься, можливо, ми відмовимося від її допиту, щоб не затягувати процес. На мою думку, відповідь на запитання, чи перебувала Зайцева на момент ДТП в стані наркотичного сп'яніння, вже є в матеріалах справи", - сказав С.Перепелиця.

Він повідомив також, що має намір заявити клопотання про проведення додаткової експертизи.

Під час засідання у вівторок суд також допитав двох експертів.

Наступне засідання у справі призначено на 11 вересня.

Як повідомлялося, 31 липня представник потерпілих, адвокат Лариса Матвєєва надала суду відповідь на адвокатський запит, отриманий нею з Центру психічного здоров'я та моніторингу наркотиків і алкоголю МОЗ України.

"З урахуванням наведених в запиті відомостей можна визначити, що особа 1 (так була позначена О.Зайцева в адвокатському запиті - ІФ) станом на 17.10.2017 року перебувала в стані, викликаному вживанням наркотичних або інших одурманюючих речовин", - процитувала Л. Матвєєва відповідь Центру психічного здоров'я та моніторингу наркотиків і алкоголю МОЗ України.

За її клопотанням суд долучив до матеріалів справи завірені копії адвокатського запиту та відповіді Центру психічного здоров'я та моніторингу наркотиків і алкоголю МОЗ України.

Проти їх залучення заперечувала адвокат О.Зайцевої Юлія Козир.

"Вважаю, що в розумінні норм Кримінального процесуального кодексу, на який посилалася адвокат Матвєєва в своєму клопотанні, ці документи не є доказами у цьому кримінальному провадженні. Абсолютно кожне питання, поставлене Матвєєвою в своєму адвокатському запиті, було предметом дослідження всіх експертиз, які долучені шановним судом до матеріалів цієї справи... У цьому кримінальному провадженні проведені психіатрична, наркологічна, психологічна та судово-медична експертиза, на розгляд якої, зокрема, було поставлено питання про те, чи перебувала Зайцева в стані будь-якого сп'яніння на момент скоєння злочину. Абсолютно всі ці питання були поставлені і оцінка цих обставин надана компетентними експертними установами міста Харкова. При цьому експерти були попереджені про кримінальну відповідальність. Їм для дослідження надавалися всі необхідні матеріали кримінального провадження. Тому я вважаю, що клопотання адвоката Матвєєвої є необґрунтованим і не підлягає задоволенню", - сказав адвокат О.Зайцевої Ю.Козир.

Увечері 18 жовтня 2017 року на перехресті вул. Сумська і провулка Мечникова в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням дівчини 20 років, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, скоїв зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg. У результаті зіткнення Lexus вилетів на тротуар і скоїв наїзд на 11 пішоходів, 5 з яких загинули на місці (4 дівчини і хлопець). Ще одна дівчина померла від отриманих травм у лікарні вранці 26 жовтня 2017 року. Крім того, унаслідок ДТП постраждала пасажирка Lexus.

За фактом ДТП було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, в результаті якого загинули кілька людей) КК України. Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі.

20 жовтня 2017 року Київський райсуд Харкова заарештував водія Lexus Олену Зайцеву на 60 днів без можливості внесення застави. Під час засідання суду адвокат О.Зайцевої Юлія Козир заявила, що водій другого автомобіля - Volkswagen Touareg Геннадій Дронов порушив правила дорожнього руху, проте йому підозри не висунуто.

6 листопада 2017 року було оголошено про підозру за ч.3 ст. 286 водієві Volkswagen Touareg Геннадію Дронову. За словами адвоката Г.Дронова Сергія Перепелиці, вручення підозри відбувалося в лікарні, де його підзахисний перебував на стаціонарному лікуванні.

8 листопада 2017 року Суддя Київського райсуду Харкова визначив запобіжний захід Г.Дронову у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави.

Пізніше Київський райсуд Харкова неодноразово продовжував запобіжний захід обом підозрюваним.

2 лютого 2018 року обвинувальний акт щодо О.Зайцевої і Г.Дронова надійшов до Київського райсуду Харкова.

Матеріали щодо автошколи, де навчалася О.Зайцева, були виділені в окреме провадження за ст. 367 (службова недбалість) КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА