09:21 08.08.2018

Помпео підтвердив Порошенку позицію США щодо Криму, закликав виконати вимоги МВФ - Держдеп

1 хв читати

Держсекретар США Майк Помпео в телефонній бесіді з президентом України Петром Порошенком підтвердив незмінність позиції Вашингтона щодо Криму, повідомив американський Держдепартамент.
"Держсекретар Помпео підтвердив рішучу підтримку суверенітету та територіальної цілісності України. Він наголосив, що Сполучені Штати не визнають і ніколи не визнають спроб Росії стосовно анексії Криму, як він роз'яснив, коли 25 липня випустив "Кримську декларацію", - йдеться в поширеній заяві відомства.
Американський дипломат також схвалив нещодавнє ухвалення Україною законів про Антикорупційний суд і національну безпеку "й закликав Україну виконати ті вимоги МВФ, які ще не реалізовано".
У поширеному в ніч на середу на сайті президента України повідомленні про цю бесіду наголошується, що "сторони підтримали підходи до подальшої протидії російській агресії та відновлення територіальної цілісності України, зокрема з урахуванням останніх контактів між главами двох держав".
Також сторони зазначили, що політика санкційна політика стосовно Росії зберігатиметься до відновлення суверенітету та територіальної цілісності України, враховуючи Крим. "Спроби російської сторони нагнітати ситуацію і надалі отримуватимуть адекватну відповідь і збільшуватимуть ціну агресії", - зазначено в повідомленні.
Крім того, співрозмовники обговорили важливість координації дій у рамках реалізації ініціативи про розміщення миротворців ООН на всій території Донбасу, підтвердили позицію щодо газопроводу "Північний потік-2", зазначила прес-служба президента України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА