10:26 08.08.2018

Солдат-строковик застрелився в навчальному центрі ЗСУ "Десна"

2 хв читати
Солдат-строковик застрелився в навчальному центрі ЗСУ "Десна"

Військовослужбовець строкової служби вчинив самогубство в навчальному центрі Сухопутних військ Збройних сил України №169 в смт. Десна Козелецького району Чернігівської області, повідомляє прес-служба центру в середу вранці.

"Солдат строкової служби однієї з частин нашого Навчального центру вчинив самогубство під час несення вартової служби. Ніяких передвісників біди не було - військовослужбовець зробив чергову доповідь про порядок на службі та... застрелився", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сторінці прес-служби "Десни" в соцмережі Facebook.

На місці події працюють правоохоронці та відповідальні особи. Причини самогубства з’ясовує слідство.

Водночас у прес-службі військової прокуратури Центрального регіону України уточнили, що тіло солдата строкової військової служби 1997 н. р., стрілка роти охорони однієї з військових частин, з вогнепальним пораненням голови знайшли 7 серпня приблизно о 20:50.

"Під час проведення огляду місця події встановлено, що загиблий залишив передсмертну записку, в якій зазначає про добровільний намір піти з життя", - йдеться в оприлюдненому в середу вдень повідомленні.

За фактом загибелі військовослужбовця-строковика розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) КК України. Наразі в рамках цього провадження здійснюються слідчі (розшукові) та процесуальні дії, спрямовані на всебічне, повне й об'єктивне з’ясування всіх обставин трагічної події.

"Шановні військовослужбовці строкової, контрактної служби, офіцери ЗСУ! Пам'ятайте - немає безвихідних становищ! Ви завжди зможете знайти підтримку та допомогу поряд! Найголовніша цінність у світі - життя! Тож не торгуйте ним там задешево, не вкорочуйте собі віку під емоціями, дайте шанс своїй долі вас зберегти!" - закликали в прес-службі навчального центру.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по шести населених пунктах Запорізької області

Дев'ятеро людей постраждали в результаті ворожої атаки "шахедів" Одеси

Сирський обговорив ситуацію на полі бою із литовським колегою

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА