12:03 08.08.2018

У військкоматах України готуються до осіннього призову - командування Сухопутних військ

3 хв читати
У військкоматах України готуються до осіннього призову - командування Сухопутних військ

В обласних і Київському міському військових комісаріатах триває підготовка до успішного проведення призову на строкову військову службу до Збройних сил України, який, згідно з указом президента України, розпочнеться в жовтні 2018 року, повідомляє Управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ.

"Відбувається детальний аналіз облікових даних про кількісний і якісний склад призовників, які проживають у кожному районі, та області (місті) загалом, організовано проведення всебічного та поглибленого вивчення призовників, які підлягають черговому призову. До роботи з вивчення особистих якостей призовників, особливостей відбору поповнення для режимних частин, порядку проведення бесід і заповнення листків вивчення та інших питань залучаються найдосвідченіші працівники військових комісаріатів, викладачі допризовної підготовки навчальних закладів і офіцери запасу", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сторінці Сухопутних військ ЗСУ в соцмережі Facebook.

В інформації зазначається, що вивчення особистих якостей призовників здійснюється шляхом проведення індивідуальних бесід із призовником, його батьками або особами, що їх замінюють, а також із представниками адміністрації підприємства, установи, організації, навчального закладу, в якому працює (навчається) призовник.

"Організовано звірки з підприємствами, установами, організаціями з метою отримання списків призовників, які в них працюють", - додають в Управлінні персоналу.

Призовників, котрий рішенням призовних комісій визнано тимчасово непридатними до строкової військової служби терміном до 6 місяців, викликають до військкоматів і направляють на лікування з визначенням термінів його завершення.

"Якщо через свої релігійні переконання призовники не можуть проходити строкову військову службу, їх направляють до відділів з питань альтернативної служби для оформлення заяви на проходження альтернативної (невійськової) служби", - нагадують в управлінні.

У Командуванні Сухопутних військ ЗСУ зазначають, що ці підготовчі заходи дадуть змогу отримати повні об'єктивні дані про наявність і стан призовних ресурсів, щоб унеможливити призов на строкову військову службу осіб, які мають право на відстрочку, непридатних до військової служби уз в’язку зі станом здоров'я, а також не допустити направлення до режимних частин призовників, які не відповідають вимогам служби в цих частинах.

Водночас указ президента України про проведення призову громадян на строкову військову службу восени 2018 року поки що не оприлюднено.

Як повідомлялося, 13 липня 2018 року заступник міністра оборони з питань євроінтеграції Анатолій Петренко повідомив, що у квітні-травні 2018 року було проведено призов громадян України на строкову військову службу, під час якого до лав ЗСУ та інших військових формувань призвали й направили 15 тис. 190 осіб. Крім цього, в період з початку року по 13 липня на військову службу за контрактом у ЗСУ були прийняті 17 тис. людей. Також станом на зазначену дату нарощено оперативний резерв ЗСУ, який становить понад 158 тис. осіб, із них близько 122 тис. - резерв першої черги.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА