14:05 08.08.2018

Посадових осіб 45 ОАБр покарано за насильство над бійцями та хабарництво

3 хв читати
Посадових осіб 45 ОАБр покарано за насильство над бійцями та хабарництво

Низку посадових осіб 45-ї окремої артилерійської бригади (45 ОАБр) Національної академії Сухопутних військ ім. Сагайдачного притягнуто до дисциплінарної відповідальності, зокрема звільнено зі Збройних сил України, після підтверджених фактів застосування насильства над підлеглими, корупції та бездіяльності.

Як повідомляється в середу на сайті Міністерства оборони України, факти перевищення посадовими особами 45 ОАБр службових повноважень і бездіяльності було підтверджено під час перевірки, призначеної після інформації про отримання військовослужбовцями тілесних ушкоджень.

"За результатами розслідування міністр оборони прийняв рішення про притягнення до дисциплінарної відповідальності посадових осіб частини. Зокрема заступника командира військової частини з тилу майора Р.Глудика (безпосередньо застосував насильство до підлеглого, принижував його, крім цього, підтверджено факти отримання ним неправомірної вигоди від батьків окремих військовослужбовців військової частини) - позбавлено військового звання", - йдеться в інформації.

При цьому його позбавлено всіх звань офіцерського складу, права на вихідну допомогу, права пенсійного забезпечення, права користуватися медичними установами Міністерства оборони.

Крім цього, звільнено з лав Збройних сил України через службову невідповідність старшого водія комендантського взводу старшину С.Ліпяніна, який завдав військовослужбовцю тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили розрив селезінки. При цьому його буде позбавлено права на отримання вихідної допомоги за звільнення та права перебувати на квартирному обліку для отримання житла.

Також попереджено про повну службову невідповідність командира військової частини О.Терещука та заступника командира з виховної роботи О.Рогова, попередження отримали й низка інших посадових осіб.

"Дії майора Р.Глудика та старшини С.Ліпяніна містять ознаки кримінального злочину, правове рішення за яким здійснюють правоохоронні органи", - додали в оборонному відомстві.

45-а окрема артилерійська бригада (45 ОАБр) - підрозділ Ракетних військ та артилерії Сухопутних військ Збройних сил України, створена в 2014 році в складі корпусу резерву. Базується в м. Яворів Львівської області. У с. Старичі Яворівського району розташований Міжнародний центр миротворчості та безпеки Національної академії Сухопутних військ ЗСУ ім. гетмана Петра Сагайдачного (також відомий як Яворівський військовий полігон), на якому курсанти Академії проходять військову практику. Командний пункт навчального центру адміністративно розташований у с. Старичі, військова частина А4150.

Про те, що до медиків доправили військового-контрактника з тупою травмою живота та розривом селезінки, місцеві ЗМІ повідомили в середині липня 2018 року. Тоді львівський блогер Вікторія Балицька написала на своїй сторінці в соцмережі Facebook, що НП сталася 17 липня, коли 28-річного бійця вдарив старшина частини 45-артбригади. Під час занять в аудиторії військовослужбовець заснув за партою, а старшина підійшов ззаду та вдарив його кулаком в лівий бік. Удар був такої сили, що молодій людині розірвало селезінку.

У поліції Львівської області повідомили, що за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст. 426-1 (перевищення військовою службовою особою влади) КК України. Санкція статті передбачає позбавлення волі від семи до десяти років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА