17:15 08.08.2018

Мінкультури розпочинає процедуру надання Музею на Поштовій статусу пам'ятки археології національного значення

2 хв читати
Мінкультури розпочинає процедуру надання Музею на Поштовій статусу пам'ятки археології національного значення

Міністерство культури України розпочинає процедуру надання Музею на Поштовій площі в Києві статусу пам'ятки національного значення.

"Сьогодні експертною комісією при Міністерстві культури рекомендовано Мінкультури розглянути питання щодо включення до Державного реєстру нерухомих пам'яток України за категорією "пам'ятка археології національного значення" ті археологічні знахідки, які були знайдені під час розкопок на Поштовій площі", - повідомила заступниця міністра культури Тамара Мазур на брифінгу в середу в Києві.

Крім того, Мінкультури рекомендовано проаналізувати питання про включення цього пам'ятника до Держреєстру під категорією "пам'ятник історії". За словами Т.Мазур, ці рекомендації дозволяють міністерству розпочати процедуру внесення до Держреєстру.

Серед іншого, в Мінкультури заявили, що для завершення всіх процедур міська влада Києва має доопрацювати і повторно внести до міністерства пакет документів щодо цього об'єкта як пам'ятника місцевого значення.

Т.Мазур спрогнозувала, що підготовка проекту акта Кабінету Міністрів може тривати кілька місяців, але все залежить від того, як всі зацікавлені органи надаватимуть свої узгодження.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ України Павло Клімкін виступив на підтримку створення Музею історії Києва на Поштовій площі в столиці.

Проект рішення щодо Поштової площі передбачає передання земельної ділянки та недобудованого об'єкта "Музей історії Києва", проведення археологічних досліджень ДП "Центр археології Києва Інституту археології НАН України" і подальше створення музею за проектом, що здобуде перемогу на міжнародному конкурсі.

Під час реконструкції на Поштовій площі було знайдено пам'ятки, що мають історичну та археологічну цінність. Вони датовані XI-XII ст. і свідчать про розміщення в цій місцевості прибережного міського кварталу середньовічного Києва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА