18:55 08.08.2018

Держприкордонслужба попереджає про завершення першого етапу збору дикоросів на українсько-білоруському кордоні

2 хв читати
Держприкордонслужба попереджає про завершення першого етапу збору дикоросів на українсько-білоруському кордоні

10 листопад закінчується перший етап збору дикоросів на українсько-білоруському кордоні для жителів прикордонних населених пунктів Волинської та Рівненської областей, що розпочався 1 липня, повідомляє Державна прикордонна служба України в середу.

У відомстві також нагадують, що наступний період пропуску громадян України для збору дикоросів розпочнеться 1 вересня і триватиме до 15 листопада.

За даними Держприкордонслужби, з початку сезону збору чорниці в поточному році білоруські колеги з Пінського прикордонного загону затримали за незаконний перетин держкордону 50 громадян України, зокрема 13 дітей. 16 дорослих громадян України притягнуто до адміністративної відповідальності. Після передання правопорушників українській стороні вони були притягнуті до адмінвідповідальності за порушення прикордонного законодавства України.

Крім того, прикордонники Луцького загону з профілактичною метою і відповідними роз'ясненнями законодавства повернули від державного кордону 435 осіб, зокрема 47 дітей.

"Разом із законослухняними і уважними жителями прикордоння, які дотримуються законодавства з прикордонних і природоохоронних питань, є і ті, хто ігнорує його вимоги. Одні незаконно перетинають кордон поза встановленими місцями і пунктами пропусками, намагаючись скоротити шлях, інші, незважаючи на те, що на всіх українсько-білоруських ділянках державний кордон позначено на місцевості прикордонними стовпами, інформаційно-попереджувальними знаками "Увага! Державний кордон України. Прохід заборонено" і просіками, збирають дикороси безпосередньо біля кордону і через свою неуважність порушують його режим", - зазначають у відомстві.

Держприкордонслужба нагадує, що з 29 квітня 2018 року набув чинності закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення прикордонної безпеки держави". Відтепер за вчинення злісної непокори законним вимогам прикордонного наряду штраф становитиме від 850 до 3,4 тис грн, а за незаконне перетинання держкордону - від 3,4 до 13,6 тис грн.

Відповідно до законодавства Білорусі, за порушення державного кордону настає як адміністративна, так і кримінальна відповідальність. Також у разі систематичних порушень держкордону, прикордонного режиму та інших порушень законодавства в прикордонній смузі, білоруська сторона може скасувати досягнуті домовленості про сезонний пропуск громадян на свою територію, зазначають в українському прикордонному відомстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський прибув з візитом до Дніпра

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА