19:27 08.08.2018

Денісова готова обговорити будь-які умови обміну Сенцова і готова вилетіти до РФ негайно

2 хв читати

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова звернулася до уповноваженого РФ з прав людини Тетяни Москалькової і голови Ради розвитку громадянського суспільства і прав людини при президентові РФ Михайла Федотова з проханням обговорити будь-які умови обміну українського режисера, політв'язня Олега Сенцова для його порятунку.
"Я готова вилетіти негайно. Прошу відповідальних осіб Російської Федерації якомога швидше надати літак для перевезення Олега Сенцова до будь-якої лікарні, в якій зможуть надати необхідну медичну допомогу", - написала Л.Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу ввечері.
Вона зазначає, що домовленостей між президентами України і РФ про її відвідування українських політв'язнів російською стороною не виконано, тому спростувати або підтвердити інформацію, надану РФ про "відносно стабільний" стан О.Сенцова неможливо.
"Звернення матері про помилування сина до президента РФ залишилося без відповіді. Ініціатива України про розблокування процесу обміну знову гальмується російською стороною", - зазначає український омбудсмен.
"Закликаю всіх небайдужих долучитися і не допустити смерті Олега Сенцова", - резюмувала Людмила Денісова.
Раніше в середу сестра політв'язня Наталія Каплан повідомила, що О.Сенцов продовжує голодування в російській колонії, він майже не встає. "Все не просто погано, все катастрофічно погано. Олег мені через адвоката передав листа, він майже не встає. Написав, що кінець близький, і він це не про звільнення", - написала Н.Каплан на своїй сторінці в Facebook.
Вона наголосила, що Європейський суд з прав людини наполягає на переведенні О.Сенцова до цивільної лікарні, ближче до місця прописки. "Олег відмовився, каже, що він просто не переживе етап, а в цивільній лікарні в Лабитнангі, куди він вже потрапляв до реанімації, над ним знущаються ще більше, ніж у тюремній", - розповіла Н.Каплан.
Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму. У РФ його звинуватили в створенні на території Криму терористичного співтовариства.
14 травня 2018 року він оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, яких незаконно утримують у РФ із політичних причин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА