14:47 09.08.2018

Луценко: Під час спроби дати хабар затримано екс-першого заступника голови правління "Укргазвидобування"

2 хв читати
Луценко: Під час спроби дати хабар затримано екс-першого заступника голови правління "Укргазвидобування"

 За спільної операції Генінспекції Генпрокуратури України та Служби безпеки України під час спроби дати неправомірну вигоду в особливо великому розмірі затримано колишнього першого заступника голови правління ПАТ "Укргазвидобування" (2010-2014) Олексія Тамразова, повідомляє генпрокурор Юрій Луценко.

"Після заяви про пропозицію хабара та отримання доказів затримано колишнього першого заступника голови правління ПАТ "Укргазвидобування" Тамразова під час спроби дати неправомірну вигоду в розмірі $200 тис. прокурору ГПУ за сприяння у знятті арешту з майна в кримінальному провадженні, пов'язаному з діяльністю злочинної організації (екс -президента України - ІФ) Януковича В.Ф.", - написав Ю.Луценко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер удень.

Пізніше в четвер прес-секретар Ю.Луценка Лариса Сарган уточнила, що правоохоронці задокументували факт передачі половини від раніше обумовленої суми неправомірної вигоди, тобто $100 тис., заступнику начальника Департаменту міжнародно-правового співробітництва Генпрокуратури України.

У повідомленні, оприлюдненому на своїй сторінці у Facebook, Л.Сарган зазначила, що таку суму пропонував екс-керівник "Укргазвидобування" за "не вчинення прокурором в інтересах того, хто дає неправомірну вигоду, дій із використанням наданої йому влади та службового становища, а саме повторного звернення у зазначеному кримінальному провадженні за клопотанням про арешт природного газу".

"Укргазвидобування", 100% акцій якого належить НАК "Нафтогаз України", є найбільшою газодобувною компанією країни, що забезпечує близько 75% загального видобутку газу в країні.

О.Тамразов, 1975 року народження, з 2010 до березня 2014 року обіймав посаду першого заступника голови правління державного ПАТ "Укргазвидобування". Також був власником ТОВ "Всеукраїнська медіа група" (сайт theinsider.ua).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

Палата представників США підтримала розгляд 4 законопроєктів про міжнародну допомогу, зокрема Україні

Єрмак і Сіярто домовилися про двосторонню зустріч наступного тижня

Цього року ми не можемо чекати на ухвалення рішень - виступ Зеленського на Раді Україна-НАТО

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА