15:23 09.08.2018

Убивство ветерана АТО Олешка в Бердянську є замовним- Аброськін

2 хв читати
Убивство ветерана АТО Олешка в Бердянську є замовним- Аброськін

У слідства є всі підстави вважати, що вбивство ветерана АТО, бердянського активіста Віталія Олешка є замовним, проте правоохоронці розглядають три основних версії скоєння цього злочину, заявляє перший заступник глави Нацполіції - начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін.

"Перша версія - злочин скоєно особами, що входять до злочинної організації. Також ми розглядаємо версії скоєння цього злочину через активну громадську або підприємницьку діяльності вбитого. Крім того, у нас є всі підстави вважати, що це - вбивство на замовлення. Сліди ведуть за межі Бердянська та Запорізької області", - сказав В.Аброськін у четвер під час оперативної наради в Бердянську, повідомляє прес-служба Нацполіції.

За його словами, наразі правоохоронці встановлюють усіх учасників цього злочину від виконавців і пособників до замовників.

"Є певні напрацювання. Упевнений, що найближчим часом буде затримано всіх причетних до скоєння вбивства", - заявив В.Аброськін.

В.Олешка (позивний Сармат) застрелили з обрізу мисливської рушниці 31 липня в центрі Бердянська. Правоохоронці затримали п'ятьох підозрюваних у вбивстві В.Олешка - чотирьох у Василівці Запорізької області, ще одного в Бердянську.

2 серпня всім чотирьом затриманим у Василівці було оголошено підозру про вчинення за попередньою змовою групою осіб умисного вбивства в Бердянську В.Олешка. Як написав речник Генпрокуратури Андрій Лисенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook, підозру оголошено за пунктом 12 частини 2 статті 115 КК України.

Нардеп фракції "Народний фронт", член колегії МВС України Антон Геращенко повідомив, що вбивця В.Олешка був колишнім снайпером із загону міліції особливого призначення "Торнадо" і також брав участь в АТО. Решта четверо затриманих є його спільниками, спортсменами з Дніпра і області.

Пізніше з'явилася інформація, що затриманий у Бердянську чоловік не має статусу підозрюваного та проходить у справі про вбивство В.Олешка як свідок. За неофіційними даними, перед вбивством він позичив чотирьом зловмисникам автомобіль, не знаючи цілей його використання.

3 серпня Бердянський міський суд заарештував чотирьох підозрюваних у скоєнні цього злочину. При цьому суддя Бердянського міського та районного суду Сергій Морока під час засідання повідомив, що за основною версією слідства, вбивство було скоєно на ґрунті особистих відносин у зв'язку з протиріччями у підприємницькій діяльності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА