17:23 09.08.2018

Денісова просить керівника АП РФ допомогти в організації безпечного переміщення Сенцова до спеціальної медустанови

2 хв читати
Денісова просить керівника АП РФ допомогти в організації безпечного переміщення Сенцова до спеціальної медустанови

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до керівника адміністрації президента РФ Антона Вайна з проханням терміново організувати переміщення політв'язня, українського режисера Олега Сенцова до спеціальної медичної установи безпечним способом.

"Звернулася до керівника адміністрації Президента РФ Антона Вайна з проханням терміново доповісти президенту Російської Федерації про стан Олега Сенцова для організації переміщення хворого найбільш безпечним для нього способом, зокрема, літаком санавіації, і своєчасного надання кваліфікованої медичної допомоги", - написала вона на сторінці у Facebook та виклала фотокопію листа.

У листі зазначено: "За повідомленнями родичів Олега Сенцова, ситуація зі станом здоров'я засудженого громадянина України є вкрай критичною і вимагає термінового втручання кваліфікованих медичних працівників, зокрема фахівців із ендогенного харчування Клініки професора Миколаєва в Інституті психіатрії в Москві або державної установи" Інститут геронтології ім. Чеботарьова НАМН України".

Крім того, Людмила Денісова попросила сприяти прискоренню розгляду клопотання про помилування О.Сенцова компетентними державними органами РФ. Одночасно вона просить розглянути можливість обміну громадянина України О.Сенцова на громадянина Російської Федерації Олексія Седікова.

Омбудсмен також заявила про готовність терміново прибути до О.Сенцова для моніторингу стану його здоров'я.

14 травня 2018 року О.Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, яких незаконно утримують у РФ з політичних причин.

8 серпня сестра О.Сенцова Наталія Каплан повідомила, що він продовжує голодування в російській колонії, майже не встає. "Все не просто погано, все катастрофічно погано. Олег мені через адвоката передав листа, він майже не встає. Написав, що кінець близький, і він це не про звільнення", - написала Н.Каплан на своїй сторінці в Facebook.

Після цього Л.Денісова звернулася до російської колеги Тетяни Москалькової і голови Ради розвитку громадянського суспільства і прав людини при президентові РФ Михайла Федотова з проханням обговорити будь-які умови обміну українського режисера для його порятунку.

Український омбудсмен наголосила, що ситуація з О.Сенцовим вимагає негайного реагування з огляду на погіршення стану його здоров'я через тривале голодування. За її даними, допомогти вивести його з процесу голодування можуть фахівці в Інституті професора Миколаєва в Москві і в Київському НДІ геронтології.

За даними адвоката Дмитра Дінзе, на які посилається Л.Денісова, у О.Сенцова зараз третя затяжна економічна криза. Він п'є мінімальну кількість медичної суміші та воду, "щоб не втрачати свідомість і контролювати дії, які з ним відбуваються". Його вага знизилася до 70 кг.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА