18:25 09.08.2018

Знайомі екс-торнадівців блокували їх вивезення із СІЗО у Києві, інформацію внесено до ЄРДР

4 хв читати

Знайомі та родичі колишніх співробітників роти патрульної служби міліції особливого призначення "Торнадо", щодо яких розглядається справа про вчинення ними тяжких і особливо тяжких злочинів, спробували перешкодити їх вивезенню зі слідчого ізолятора в Києві у четвер, повідомляє відділ комунікації столичної поліції .

"О 16.10 до чергової частини столичної поліції надійшло повідомлення про те, що в Шевченківському районі на вулиці Дегтярівській під стінами Київського слідчого ізолятора зібралися близько 30-40 осіб, які перекрили дорогу і виступають проти вивезення з СІЗО деяких підсудних - їхніх родичів і знайомих", - йдеться в повідомленні.

На місце були направлені правоохоронці, ситуацію було узято під контроль.

"За фактом навмисного блокування виїзду спецавтомобілів, і цим було здійснено втручання в діяльність працівників правоохоронних органів, внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.343 (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу, судового експерта, співробітника державної виконавчої служби, приватного виконавця ) Кримінального кодексу України.

Як повідомляє "Еспресо.ТВ", екс-торнадівців намагалися вивезти на трьох автозаках до різних місць тимчасового тримання. Зрештою три автозаки полишили територію СІЗО, але хто саме перебував у них, достовірно невідомо.

Перед цим екс-торнадівці, не згодні з вивезенням з Лук'янівського СІЗО, забарикадували вихід з камери і чинили опір правоохоронцям, після чого на місце прибув спецназ Державної пенітенціарної служби, а в'їзди і виїзди з СІЗО були заблоковані поліцейськими.

Як повідомлялося 17 червня 2015 року в Луганській області було затримано і заарештовано судом 8 осіб, зокрема семеро - бійці роти "Торнадо", включно із їхнім командиром Русланом Онищенком. Для всіх затриманих обрано судом запобіжний захід у вигляді арешту без застави. 18 червня 2015 року голова МВС Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти. Спецроту передислокували зі Станиці Луганської на базу МВС у Боярці наприкінці літа - початку осені 2015 року. 10 березня 2016 року було затримано заступника комбата Микола Цукура і бійця Іллю Холода.

7 квітня 2017 року Оболонський райсуд Києва засудив екс-командира розформованої роти патрульної служби міліції особливого призначення "Торнадо" Головного управління МВС України в Луганській області Руслана Онищенка, його заступника Миколу Цукурова і ще шістьох співробітників підрозділу до тривалих термінів позбавлення волі, ще чотирьом обвинуваченим дав умовні терміни.

Р.Онищенко засуджений до 11 років позбавлення волі, М.Цукур - до 9 років, громадянина Білорусі Данила Ляшука - до 10 років, Іллю Холода - до 9,5 років. Також екс-бійці Борис Гульчук, Максим Глєбов, Нікіта Куст засуджені до 9 років ув'язнення кожен, а Анатолій Пламадяла - до 8 років позбавлення волі. Крім того, бійці розформованої роти "Торнадо" Юрій Шевченко, Роман Іваш, Андрій Демчук, і Микита Свиридовський засуджені до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном: в Ю.Шевченка до 3 років, і по 2 роки в інших.

Термін відбування покарання для Р.Онищенка, Н.Куста, Б.Гульчука і М.Глєбова встановлено з 17 червня 2015 року, коли їх затримали, у М.Цукура та І.Холода - з 10 березня 2016 р., Д.Ляшука - з 9 вересня 2015 р, в А.Пламадяли - з 13 квітня 2016 р. При цьому на засуджених поширюється дія "Закону Савченко", згідно з яким день попереднього ув'язнення враховується як два дні терміну відбування покарання.

На засуджених ж до умовного відбування покарання покладено додаткові зобов'язання, зокрема - прибути до уповноважених органів, інформувати про зміну місця реєстрації, перебувати за місцем проживання у вечірній і нічний час доби і носіння "електронного браслета".

Після винесення вироків представники державного обвинувачення і адвокати засуджених заявили про наміри оскаржити це рішення в Апеляційному суді Києва. "Ми вважаємо, що за такі тяжкі та особливо тяжкі злочини терміни покарання мають бути вищими", - сказав після засідання суду прокурор Головної військової прокуратури Руслан Кравченко.

Він зазначив, що обвинувачення просило суд призначити "торнадівцям" великі терміни позбавлення волі, зокрема, екс-командиру Руслану Онищенку - 15 років.

У свою чергу адвокат Володимир Якимов заявив, що сторона захисту вважає "торнадівців" абсолютно невинними і за всіма 12 засудженим подаватиме апеляції. Він також вказав, що суд не визнав факт створення злочинної організації, про що говорилося в обвинувальному акті. У свою чергу, Р.Кравченко зазначив, що суд використав термін "організована злочинна група" з чіткою структурою і організацією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА