13:19 10.08.2018

Ситник не отримав дозволу на оскарження рішення КДКП щодо Холодницькоо, до суду буде підготовлено і подано позов

2 хв читати
Ситник не отримав дозволу на оскарження рішення КДКП щодо Холодницькоо, до суду буде підготовлено і подано позов

Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник заявляє, що не отримав дозволу на оскарження рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП) стосовно керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького, але позов до суду буде підготовлено і подано.

"Що стосується можливості оскарження... Я писав листа в день прийняття рішення на КДКП із проханням дати дозвіл (на оскарження - ІФ), отримав роз'яснення, що в самому рішенні не зазначено про те, що цей дозвіл є, тому дозволу на оскарження не отримав", - розповів А.Ситник на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Він зазначив: "Тому до Вищої ради правосуддя я звертатися точно не буду, тому що вважаю це абсолютно безперспективним".

Що стосується звернення до Адміністративного суду, то, як пояснив директор НАБУ, в законі дійсно є норма, яку оскаржить прокурор. "Але не може закон відмовити в доступі до правосуддя. Тому в будь-якому разі ми оскаржуватимемо, позов вже майже готовий, найближчим часом буде підписаний. Чи відкриють за ним провадження - не впевнений, чи буде позитивне рішення - після рішення КДКП також не впевнений. Але залишати це все без реакції, навіть КДКП визнає і підтверджує факти ... не будемо", - підсумував він.

Як повідомлялося, 26 липня КДКП рекомендувала винести догану і не звільняти керівника САП Н.Холодницького із займаної посади за скоєний дисциплінарний проступок.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що підпише наказ про покарання Н.Холодницького згідно з рішенням КДКП одразу ж після його отримання.

А.Ситник констатував, що рішення КДКП не звільняти керівника САП буде складно оскаржити, але НАБУ "не обмежиться цим і рухатиметься далі".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА