13:38 10.08.2018

На півдні Каліфорнії через природну пожежу евакуювали понад 20 тис. осіб

1 хв читати
На півдні Каліфорнії через природну пожежу евакуювали понад 20 тис. осіб

Влада американського штату Каліфорнія розпорядилися евакуювати більше 20 тис. жителів округів Ріверсайд та Орандж, де бушує велика природна пожежа, передає в п'ятницю агентство «Ассошіейтед Прес».

У повідомленні наголошується, що губернатор Каліфорнії Джеррі Браун оголосив надзвичайний стан на території цих округів. Він заявив, що полум'я загрожує тисячам житлових будинків і закликав місцевих жителів евакуюватися.

За даними влади штату, природна пожежа, що отримала назву "Голі", охопила майже чотири тисячі гектарів на території округів Ріверсайд та Орандж.

За інформацією «АП», у п'ятницю в місцевому суді відбудуться слухання у справі 51-річного Форреста Кларка, якого обвинувачують у підпалі. За версією обвинувачення, чоловік навмисно влаштував лісову пожежу, яка розповсюдилася територією двох округів.

Якщо суд визнає Ф.Кларка винним, йому загрожуватиме довічне тюремне ув'язнення.

Раніше повідомлялося, що щонайменше десять людей загинули внаслідок природних пожеж, які вирують у Каліфорнії вже протягом декількох тижнів.

Як повідомляють американські ЗМІ, наразі в Каліфорнії зафіксовано понад 15 активних вогнищ природних пожеж. Найбільша з них - "Мендосино комплекс" - стала наймасштабнішою пожежею за всю історію штату.

Операцію із гасіння пожеж ускладнює спекотна та посушлива погода, а також сильний вітер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА