15:35 10.08.2018

У Кабміні просять Полторака пояснити причини відмови вступу на офіцерські курси жінці-військовій, в академії кажуть про відсутність умов

2 хв читати
У Кабміні просять Полторака пояснити причини відмови вступу на офіцерські курси жінці-військовій, в академії кажуть про відсутність умов

Уповноважена Кабінету Міністрів України з питань гендерної політики Катерина Левченко звернулася до міністра оборони Степана Полторака з проханням роз'яснити ситуацію з відмовою жінці-військовій у прийомі на офіцерські курси до Національної академії сухопутних військ ім. П.Сагайдачного (Львів).

"(...) було звернення у зв'язку з відмовою у вступі на програму навчання офіцерів прес-офіцеру мотопіхотної бригади Поліні Кравченко та ще кільком жінкам. Для з'ясування ситуації, що склалася, і причин відмови К.Левченко звернулася до С.Полторака", - йдеться в повідомленні, розміщеному на сторінці офісу уповноваженого у Facebook.

У представництві також нагадали, що громадяни та громадянки України мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом.

Сама П.Кравченко на своїй сторінці в соцмережі пояснила, що її вчетверте не прийняли до академії, оскільки на річний проект "Стань офіцером за рік" дівчат не набирають.

У свою чергу т. в. о. заступника начальника академії з морально-психологічного забезпечення підполковник Антон Миронович у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" зазначив, що наразі у виші немає умов для розміщення жінок-військових.

"В академії немає вільних місць у жіночих гуртожитках і належних гігієнічних умов для жінок, тому на експериментальний курс "Отримати офіцерське звання за один рік" набирають тільки чоловіків", - пояснив А.Миронович.

Він зазначив, що в майбутньому такі курси будуть доступні й жінкам: "У перспективі ми зробимо так, щоб усі охочі могли здобувати освіту на рівних правах".

А.Миронович додав, що нині в Академії сухопутних військ ім. П.Сагайдачного навчаються 160 жінок-курсанток.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відомо про трьох постраждалих, серед них дитина, в результаті ракетного удару по Одесі - ОВА

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА