16:24 10.08.2018

Зливи на заході Грузії підтопили Батумі та Кобулеті, з наслідками стихії борються і в інших регіонах країни

2 хв читати
Зливи на заході Грузії підтопили Батумі та Кобулеті, з наслідками стихії борються і в інших регіонах країни

Зливи, що обрушилися з ранку п'ятниці майже на всю Аджарію, створили серйозні проблеми місцевим жителям і відпочивальникам.

Як повідомляють грузинські ЗМІ, водні потоки затопили автомобільні дороги, обмеживши пересування транспорту на території автономії, а також вулиці, будинки й магазини в Батумі, Кобулеті та селищі Махінджаурі.

До Служби з управління надзвичайними ситуаціями з Батумі надійшло понад 80 викликів. Вода затопила двори, підвали й перші поверхи будинків. В окремих місцях міста автомобільний рух повністю паралізовано, й люди пересуваються в надувних човнах.

"У наш магазин зайшла вода, і ми буквально тонемо. Що буде з нами, не знаємо, нам допомагають сусіди", - сказала власниця торговельного об'єкта в ефірі телекомпанії "Руставі 2", звинувачуючи місцеву владу в бездіяльності.

Тим часом мер Батумі Лаша Комахідзе стверджує: міські служби роблять усе, щоб якнайшвидше прочистити дренажні системи та зливовідведення. "Завдану стихією шкоду буде підраховано, й усі постраждалі отримають відповідну компенсацію", - сказав він журналістам.

Серйозні проблеми через дощ виникли й на центральній автомагістралі Батумі-Кобулеті, де утворився автомобільний затор, що розтягнувся на кілька кілометрів. Сотні машин не могли продовжувати рух, оскільки окремі ділянки траси майже повністю опинилися під водою.

Із наслідками повені борються і жителі курортів Кобулеті та Махінджаурі, звідки з проханням про допомогу до Служби з управління НС надійшло близько 40 викликів. За інформацією ЗМІ, через сильний дощ і вітер у селах Кобулетського муніципалітету пошкоджені лінії електропередачі, повалені кілька опор ЛЕП. Загалом без світла залишилися жителі близько десяти сіл. Наразі співробітники компанії "Енерго-Про Джорджіа" виконують роботи для відновлення електропостачання.

Негода спричинила проблеми й у сусідніх з Аджарією регіонах Грузії - Гурії та Самегрело-Земо Сванеті, де вода вийшла з річок і також затопила будинки, двори та присадибні ділянки місцевих жителів у містах і селах цих регіонів, зокрема в Поті, Зугдіді, Сенакі, Хобі, Абаша і Мартвілі.

"Життю та здоров'ю громадян небезпека не загрожує. Мобілізовано всі відповідні служби, щоб вчасно викорінити проблеми, які виникли через сильні опади", - йдеться в повідомленні Служби з управління надзвичайними ситуаціями Грузії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА