10:56 12.08.2018

Денісова: правоохоронці не мають претензій до екіпажу російського судна, але саме судно і майно – під санкціями

2 хв читати
Денісова: правоохоронці не мають претензій до екіпажу російського судна, але саме судно і майно – під санкціями

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомляє, що згідно з інформацією, що надійшла їй від Служби безпеки та Прикордонної служби України, останні не мають будь-яких претензій до членів екіпажу російського судна "Механік Погодін", яке зайшло в Херсонський морський торговельний порт.

"Ще вчора я отримала інформацію від Служби безпеки та Прикордонної служби, що саме до людей вони претензій не мають. На судні перебуває 12 членів екіпажу включно із капітаном, які є громадянами Російської Федерації. Всі вони пройшли прикордонний контроль, вільні в своїх пересуваннях, їх ніхто не утримує. Вони не під санкціями", – написала Л.Денісова у своїй сторінці в соцмережі Facebook у неділю вранці.

Водночас український омбудсмен зазначила, що незважаючи на відсутність обмежень у пересуванні моряків, вони нікуди не виходять і залишаються на судні.

"Під санкціями судно і майно, яке, за попередніми даними, належить компанії ВЕБ "Лізінг", яка внесена до санаційного списку 26.07.2018. Суд відбудеться завтра, в понеділок", – додала Л.Денісова.

При цьому вона зазначила, що розмовляла з капітаном Михайлом Замятіним, залишила йому свої контакти на випадок, якщо будуть зауваження чи побажання.

"На даний момент ніяких скарг/зауважень/побажань не висловлюють", – наголосила омбудсмен.

Як повідомлялося, увечері 10 серпня постійний представник президента України в Криму Борис Бабін повідомив, що Управління СБУ в Автономній республіці Крим виявило в Херсонському морському торговельному порту судно російської компанії, яка перебуває під санкціями Ради національної безпеки та оборони України. При цьому він висловив переконання, "що вийде з цього порту воно нескоро".

11 серпня Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова попросила українську колегу Л.Денісову з'ясувати подробиці можливого арешту в Херсоні російського судна "Механік Погодін" і має намір зустрітися з екіпажем за згоди влади України. Вона зазначила, що також просила про можливість зв'язатися з капітаном або старшим помічником капітана російського танкера. "У разі згоди української сторони планую відвідати наших моряків в порту м. Херсона", – заявила Т.Москалькова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $1 млрд

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА