11:08 12.08.2018

Сцену останнього судилища над Стусом дознімуть найближчим часом – знімальна група фільму

2 хв читати
Сцену останнього судилища над Стусом дознімуть найближчим часом – знімальна група фільму

 Знімальна група біографічного фільму про українського поета і полів’язня Василя Стуса "Стус" заявляє, що найближчим часом вирізану зі сценарію сцену останнього суду над поетом, в якому фігурував як адвокат Віктор Медведчук, дознімуть.

"Розуміючи суспільну значимість теми, враховуючи кількість прохань з боку громадськості повернути сцену у фільм, ми за останню добу зібрали продюсерську групу, щоб розглянути можливість вшанувати суспільний запит на присутність в художній картині про поета епізоду суду з участю його адвоката. Ми визнаємо, що, видаляючи з останнього драфту сценарію, зокрема і цієї сцени, ми недостатньо відповідально підійшли до аналізу її значущості для суспільства", - йдеться в офіційній заяві знімальної групи фільму "Стус", розміщеній в суботу на сторінці кінострічки.

При цьому у знімальній групі зазначили, що сцену суду видалили з останніх драфтів сценарію разом зі ще двома десятками сцен, зокрема, після розмови з сином поета щодо важливості участі В.Медведчука в судилищі над його батьком.

Крім того, йдеться в заяві, розуміючи, що картина буде виходити в прокат у розпал передвиборної кампанії в Україні, учасники зйомок не хотіли робити пам'ять про велику людину інструментом політичних впливів і аргументів.

"Найближчим часом сцена буде дознята, про що ми повідомимо медіа окремим прес-релізом", - запевнили у знімальній групі кінострічки.

Раніше український актор і телеведучий Геннадій Попенко на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук повідомив, що зі сценарію фільму "Стус" було вирізано сцену останнього суду над поетом, в якому як адвокат фігурував Віктор Медведчук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА