17:30 12.08.2018

Київ опрацьовує різні шляхи поліпшення ситуації в Азовському морі - Тука

2 хв читати
Київ опрацьовує різні шляхи поліпшення ситуації в Азовському морі - Тука

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука оцінює ситуацію з російською експансією в Азовському морі як дуже складну і заявляє, що влада України вивчає певні сценарії для відповіді Росії.

"Ситуація дуже складна, але я не можу сказати, що ми його втратили. Я не готовий оприлюднити певні сценарії, які ми зараз вивчаємо, зокрема застосування сили щодо розблокування. Питання дуже складне. І я просто не хотів би зараз, не маючи певного рішення, розповідати про майбутні дії", - сказав Г.Тука в інтерв'ю інтернет-виданню "Апостроф", опублікованому в неділю.

За його словами, є певні сценарії, яким чином можна покращити ситуацію, однак для їх реалізації Україні потрібна допомога союзників і міжнародних партнерів, і "такі можливості є".

"Я не бачу реального шляху, яким чином ми своїми силами можемо впоратися з цією ситуацією. Тому що суто військового шляху я не бачу. Дипломатичний? Згідно з нинішніми нормами, справді і українські, і російські силові структури мають право зупиняти та оглядати кораблі. Обмежень не існує. Йдеться не про порушення права, а про зловживання правом. Це абсолютно різні речі. Миттєвого рішення не існує, але треба в цьому напрямку працювати. І ми будемо працювати", - сказав заступник голови МінТОТ.

При цьому він зазначив, що стратегія поліпшення становища України в Азовському морі не буде оприлюднена доти, доки не буде реалізована, а це навряд чи відбудеться цього року.

"Це, я ж кажу, з допомогою наших міжнародних партнерів. Якщо вони погодяться на це. Це складне питання", - додав Г.Тука.

Як повідомлялося, 10 серпня секретар Ради безпеки і оборони України Олександр Турчинов побував у районі проведення операції Об'єднаних сил, де перевірив готовність до протидії російській агресії на півдні України, організації берегової оборони та захисту узбережжя Азовського моря.

Під час поїздки він заявив про необхідність посилення військово-морської присутності України в Азово-Чорноморському регіоні для адекватної протидії російській експансії. Зокрема, секретар РНБО обговорив з командуванням Військово-морських сил Збройних сил України питання створення в Азовському морі корабельно-катерній групи ВМС.

О.Турчинов заявив, що в регіоні необхідно посилення військово-морської присутності шляхом "перебазування частини корабельно-катерного складу ВМС ЗСУ, розгортання додаткових постів спостереження за береговою лінією і акваторією моря, а також груп швидкого реагування на російські провокації в Азовському регіоні".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА