15:22 13.08.2018

Модернізований Т-72АМТ проходить вогневі випробування - Порошенко

2 хв читати
Модернізований Т-72АМТ проходить вогневі випробування - Порошенко

Модернізований на держпідприємстві "Київський бронетанковий завод" (входить до складу держконцерну "Укроборонпром") основний бойовий танк Т-72АМТ проходить вогневі випробування на військових полігонах, повідомив президент України Петро Порошенко.

"Під час випробувань нова бойова машина опрацьовує всі режими стрільби різними типами боєприпасів, зокрема високоточними керованими ракетами "Комбат". Потужності "Комбату" достатньо для знищення навіть найзахищених ворожих танків", - написав глава держави в понеділок на своїй сторінці в соцмережі Facebook та оприлюднив відповідний відеоролик.

П.Порошенко зазначив, що завдяки використанню високоточної зброї можливо знищити бронетехніку противника на дальності до 5 км. Новий танк також отримав прилади нічного бачення з сучасними електронно-оптичними перетворювачами третього покоління для всіх членів екіпажу та нічний приціл для ведення вогню високоточними ракетами.

Водночас у прес-службі "Укроборонпрому" повідомили, що Т-72АМТ є модернізованою версією Т-72А. Однією з головних особливостей оновленої бойової машини є можливість ведення вогню "Комбатами", що мають п'ятикілометровий радіус ураження ворожої бронетехніки. "Отже, дальність ведення вогню танка Т-72АМТ удвічі більша, ніж у Т-72А", - зазначають в держконцерні.

Ракета "Комбат" має бронепробиття у 750 мм броні та завдяки тандемній головній частині повністю ігнорує динамічний захист противника. Тобто потужності "Комбату" достатньо для знищення навіть найзахищених ворожих танків.

Крім того, Т-72АМТ отримав рівень захисту нового покоління, який забезпечується елементами динамічного захисту нового покоління та протикумулятивними решітками. Таке поєднання виявилось одним із найефективніших під час боїв на сході України та було впроваджено у виробництво.

Також у Т-72АМТ встановлено комплект із двох цифрових радіостанцій із захищеним каналами зв‘язку, це дає змогу напряму підтримувати зв‘язок із піхотними підрозділами, "що має величезне значення для взаємодії на полі бою".

Ця модифікація Т-72 отримала сучасні супутникові засоби навігації.

"Київський бронетанковий завод" також здійснив модернізацію ходової частини. Було виконано заміну гусениць на нові з гумово-металевим шарніром і обрезиненою біговою доріжкою, що дало змогу збільшити плавність ходу танку.

Для зручності управління в модернізованій бойовій машині встановлено камеру заднього виду. Крім того, танк отримав енергоагрегат, який дозволяє вести спостереження та відкривати вогонь з місця без вмикання основного двигуна, що дає можливість значно економити його ресурс.

"Загалом Т-72АМТ є результатом опрацювання досвіду бойового застосування танків Т-72, більше сотні яких за роки війни передали українському війську підприємства "Укроборонпрому", - підсумували в дежконцерні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА