15:46 13.08.2018

Депутата т.зв. "Євпаторійської міськради" засуджено до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном у 3 роки

2 хв читати
Депутата т.зв. "Євпаторійської міськради" засуджено до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном у 3 роки

 Деснянський районний суд м.Києва засудив депутата самопроголошеної "Євпаторійської міської ради" Сергія Осьмініна до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном на 3 роки за посягання на територіальну цілісність України.

Як повідомляє в понеділок прес-служба прокуратури АР Крим, вироком суду затверджено угоду про визнання винуватості, укладену прокурором із обвинуваченим громадянином України - депутатом так званої "Євпаторійської міськради" у скоєнні кримінального злочину за ч.2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), та призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном тривалістю в 3 роки.

"Умовами укладення угоди є беззастережне визнання обвинуваченим своєї вини у вчиненні злочину, активне сприяння розкриттю злочину, відсутність обставин, які відповідно до Кримінального кодексу України обтяжують покарання", - зазначено в повідомленні.

У прокуратурі не називають імені засудженого, але уточнюють, що його було затримано 3 квітня на КПВВ "Чаплинка" при спробі перетнути адміністративний кордон із тимчасово окупованою територією Криму.

Як повідомлялося, 3 квітня 2018 року співробітники СБУ затримали в пункті пропуску "Чаплинка" (Херсонська обл.) на адміністративному кордоні з тимчасово анексованим Кримом депутата самопроголошеної "Євпаторійської міської ради" Сергія Осьмініна, який прибув на материкову частину України, де проживають його родичі.

Потім прокуратура АР Крим направила до Апеляційного суду Києва обвинувальний акт стосовно затриманого громадянина для визначення підсудності та подальшого розгляду по суті.

Як розповіла прес-секретар прокуратури АРК Тетяна Тихончик, досудовим розслідуванням встановлено: під час подій у Криму в березні 2014 року цей "депутат" забезпечував перевезення членів незаконно створених організацій "чорного козацтва", "самооборони Криму" та інших учасників збройних формувань для захоплення адміністративних будівель і органів місцевого самоврядування, а також для забезпечення проведення незаконного референдуму в Євпаторії.

Крім того, С.Осьмінін, усвідомлюючи, що територія АР Крим з 20 лютого 2014 року є тимчасово окупованою внаслідок збройної агресії Російської Федерації, висунув свою кандидатуру на так звані "вибори до органів місцевого самоврядування" "Євпаторійської міської ради", створеної окупаційною владою РФ на території півострова, від партії "Єдина Росія" і був обраний "депутатом Євпаторійської міської ради" за одномандатним виборчим округом №2 в Євпаторії, що суперечить положенням Конституції України та закону "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" і направлено на зміну державного кордону України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА