16:47 13.08.2018

З Насірова знімуть електронний браслет, якщо в понеділок суд не продовжить йому запобіжний захід

2 хв читати
З Насірова знімуть електронний браслет, якщо в понеділок суд не продовжить йому запобіжний захід

Цього понеділка спливає термін, коли можуть бути продовжені зобов'язання екс-голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова в кримінальному провадженні, зазначає прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Андрій Перов.

"Це перше засідання, яке суд призначив після відпусток колегії, на яке ми змогли зібратися після тривалої перерви. І це перше засідання, де ми взагалі мали можливість подати таке клопотання про продовження. Якщо сьогодні суд не зможе зібратися знову, то фактично в Насірова автоматично скасовуються зобов'язання", - сказав він журналістам у понеділок у Києві.

За словами А.Перова, в такому разі з Р.Насірова знімуть електронний браслет, і екс-голова ДФС не матиме перешкод для виїзду з країни.

Засідання Шевченківського районного суду Києва в кримінальному провадженні щодо Р.Насірова незабаром після початку було перервано через повідомлення про нібито мінування будівлі.

"Якщо сьогодні суд не зможе зібратися знову, то фактично в Насірова автоматично скасовуються зобов'язання, які на нього покладені, зокрема носіння браслета, заборона відлучатися, здати паспорти тощо", - пояснив А.Перов.

Як повідомлялося, 2 березня 2017 року детективи НАБУ повідомили про підозру у скоєнні злочину голові ДФС Р.Насірову, після чого його затримали в лікарні "Феофанія". Його підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Сторона обвинувачення вважає, що голова ДФС протягом 2015-2016 роках, діючи в інтересах народного депутата України Олександра Онищенка, особисто прийняв низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочення податкового боргу та зобов'язань ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр". Ці рішення він прийняв із порушенням встановленої законом процедури, а саме за відсутності належного обґрунтування і законних підстав, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді ненадходження обов'язкових платежів до держбюджету в сумі понад 2 млрд грн.

Солом'янський райсуд Києва 7 березня обрав Р.Насірову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб з альтернативою застави в сумі 100 млн грн. У САП 16 березня повідомили, що за Р.Насірова його дружина внесла цю заставу.

15 червня 2018 року Шевченківський райсуд Києва задовольнив клопотання прокурорів САП про продовження процесуальних обов'язків Р.Насірову. Отже, він зобов'язаний носити електронний браслет, не виїжджати з Києва, здати закордонні паспорти, прибувати за викликом до слідчого, судді чи прокурора та повідомляти про зміну місця проживання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА