16:50 13.08.2018

Злодії, які пограбували ювелірну крамницю й убили охоронця в Києві, можуть бути іноземцями

2 хв читати
Злодії, які пограбували ювелірну крамницю й убили охоронця в Києві, можуть бути іноземцями

Зловмисники, які пограбували ювелірну крамницю і застрелили охоронця в Києві, найімовірніше, не українці, адже між собою спілкувалися іноземною мовою, повідомив т. в. о. начальника Головного управління Національної поліції в м. Києві Віктор Нечитайло.

Як повідомила в понеділок прес-служба Національної поліції Києва, такі висновки правоохоронці зробили після проведення першочергових слідчих дій та проаналізувавши зібрану інформацію.

Так, за словами В.Нечитайла, між собою грабіжники спілкувалися іноземною мовою, а до охоронця і продавця один із них звертався російською. Також їхня поведінка дає підстави вважати, що вони попередньо робили розвідку місця скоєння злочину і місця знищення автомобіля, адже коли рухалися територією гаражного кооперативу, прикривали обличчя, щоб їх не зафіксували камери відеоспостереження.

"Проаналізувавши всю зібрану інформацію, можемо говорити про те, що розбійники чітко спланували розбій на магазин: вони обрали зручний час, коли в місті не буде заторів, прорахували шляхи відходу та місце відстою машини. Навіть той факт, що спалили автомобіль, який використовували під час нападу, свідчить про те, що вони намагалися знищити речові докази: саме в салоні виявили зброю, яку вони, ймовірно, використовували під час розбою", - розповів поліцейський.

Він повідомив, що, за словами свідків, для скоєння злочину злочинцям знадобилося кілька хвилин. "При цьому вони добре орієнтувалися в магазині: про це свідчить те, що нападники забрали переважно ювелірні прикраси з дорогоцінними каменями. Остаточну суму завданих збитків буде встановлено після проведення інвентаризації", - зазначив В.Нечитайло.

Він додав, що на розшук нападників орієнтований увесь особовий склад поліції м. Києва, складено план гласних і негласних слідчих дій.

В.Нечитайло також просить громадян надати поліції будь-яку інформацію про цей злочин за номером 102.

Як повідомлялося, ввечері 12 серпня в Шевченківському районі Києва троє невідомих пограбували ювелірну крамницю та вбили охоронця. За попередньою інформацією представників магазину, сума збитків становить близько 5 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $1 млрд

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА