11:07 14.08.2018

Турчинов обговорив із керівництвом КБ "Луч" і "Укроборонпрому" завдання із реалізації Національної ракетної програми

2 хв читати
Турчинов обговорив із керівництвом КБ "Луч" і "Укроборонпрому" завдання із реалізації Національної ракетної програми

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов ознайомився з новими розробками і технологією виготовлення сучасної ракетної зброї на Державному київському конструкторському бюро "Луч", а також обговорив завдання із реалізації Національної ракетної програми.

"В Україні і далеко за її межами відомі потужні ефективні та надійні протитанкові ракетні комплекси "Скіф", "Стугна", "Корсар", "Сармат", "Бар'єр" та інші", - сказав він під час візиту на КБ "Луч" , повідомила прес-служба РНБО у вівторок.

За словами О.Турчинова, ці ракетні комплекси "ефективно знищують ворожі цілі на фронті та мають заслужені повагу та попит на зовнішніх ринках озброєнь", крім того, ракети КБ "Луч" з високою точністю вражають броньовану техніку противника і "можуть пробивати метрову броню, долаючи сучасні системи захисту і протидії".

Секретар РНБО оглянув у цехах підприємства технологічні лінії, що забезпечують виробництво нового потужного українського ракетного комплексу "Вільха", а також нової української крилатої ракети "Нептун".

"Для нас принципово важливо, що ракети КБ" Луч "не лише не поступаються, а за своїми бойовими можливостями кращі, ніж аналогічна зброя російського виробництва", - зазначив О.Турчинов під час нагородження керівників, провідних конструкторів і інженерів бюро.

За його словами, багато ракетних комплексів були розроблені в найкоротші терміни після початку військової агресії РФ в 2014 році. "Тоді перед українською оборонною промисловістю було окреслено завдання відновити ракетний щит нашої країни, що було в найкоротші терміни виконано, перш за все зусиллями КБ "Луч", - наголосив він.

За інформацією прес-служби, секретар РНБО провів нараду за участю керівництва держконцерну "Укроборонпром" і КБ "Луч", де обговорювалися нові завдання із реалізації затвердженої РНБО Національної ракетної програми. Зокрема, обговорювалися питання нових розробок реактивних систем залпового вогню, протиповітряних ракетних комплексів і інші пріоритетні завдання, необхідні для надійного захисту України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

24 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Байден терміново підпише закон про надання допомоги Україні, щоб почати відправлення зброї та техніки цього тижня

Зеленський подякував Сенату США за схвалення життєво необхідної допомоги Україні

Сенат США підтримав закон про допомогу Україні

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА