12:36 14.08.2018

Насіров розцінює продовження судом його процесуальних зобов'язань спробою ізоляції перед виборами

2 хв читати
Насіров розцінює продовження судом його процесуальних зобов'язань спробою ізоляції перед виборами

Колишній глава Державної фіскальної служби України Роман Насіров назвав рішення Шевченківського районного суду Києва про продовження йому процесуальних зобов'язань у кримінальному провадженні незаконним і таким, що обмежує його дії під час передвиборної кампанії.

"Рішення суду про продовження процесуальних зобов'язань я і мої захисники вважаємо незаконним. (...) Головна причина чергового незаконного рішення суду в тому, що дехто намагається позбавити мене можливості розгорнути потужну інфраструктуру до виборів. Тому мені обмежили пересування країною і намагаються створити штучну ізоляцію", - написав він на сторінці Facebook у вівторок.

За словами Р.Насірова, кожен раз, заперечуючи проти клопотання прокурора, він намагався переконати суд у незаконності як самого клопотання, так і мотивів, якими воно обґрунтовувалося. "При цьому кожен раз я намагався знайти нові юридичні аргументи, щоб переконати суд у своїй правоті. На жаль, усі мої аргументи залишалися або без належної уваги, або інтерпретувалися судом таким чином, що прямо суперечить і Конституції України, і чинному законодавству", - додав екс-глава ДФС.

Р.Насіров також вважає, що "брехня, яку навмисно нав'язують людям" про його діяльнысть на посады глави ДФС, є цілеспрямованою дією його політичних опонентів. "Вони злякалися, коли я почав реальну боротьбу з корупцією і зміни в системі ДФС. Саме тому проти мене сфальсифікували справу, а тепер намагаються перешкодити мені побудувати в регіонах ефективну організаційну структуру до виборів. Усе ті незаконні дії, до яких вдаються мої політичні опоненти, свідчать про одне: вони мене бояться ", - вважає він.

Екс-глава ДФС виклав до свого допису копію свого заперечення проти клопотання прокурора щодо продовження терміну дії його зобов'язань.

Як повідомлялося, 13 серпня Шевченківський райсуд Києва продовжив до 11 жовтня зобов'язання Р.Насірова в кримінальному провадженні. Згідно з рішенням, екс-глава ДФС до 11 жовтня зобов'язаний буде носити електронний браслет, залишити на зберіганні в Державній міграційній службі закордонний паспорт, повідомляти правоохоронців про зміну місця проживання і роботи.

Наприкінці липня Р.Насіров заявив про те, що планує балотуватися в президенти України в 2019 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Зеленський виступив на засіданні Євроради та міністерській конференції Світового Банку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА