13:23 14.08.2018

Перший заступник голови МВС виступає за те, щоб ВР якнайшвидше ухвалила законопроект про підвищення відповідальності за порушення правил дорожнього руху

2 хв читати
Перший заступник голови МВС виступає за те, щоб ВР якнайшвидше ухвалила законопроект про підвищення відповідальності за порушення правил дорожнього руху

Перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий повідомив, що Кабінет Міністрів направив до Верховної Ради законодавчі ініціативи МВС про підвищення відповідальності за порушення правил дорожнього руху, і виступає за якнайшвидше їх ухвалення, повідомляє департамент комунікації МВС України.

"Питання дорожньої безпеки - важливе питання. Ми бачимо резонансні ДТП, в яких, на жаль, гинуть і діти. Треба акцентувати нашу увагу на роботу груп поліції з Укртрансбезпекою щодо виявлення недобросовісних пасажирських перевізників. Я хотів би, щоб ми не лише констатували цифри, а було принципове реагування на всі ці події з боку ГСУ, зокрема з боку притягнення винних до кримінальної відповідальності", - сказав С.Яровий на відеоселекторній нараді керівництва МВС.

Заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров зазначив, що для протидії високому рівню ДТП за необхідне залишається впровадження автоматичної фотовідеофіксації порушень. "Розширення інструментарію правоохоронних органів заради гарантування безпеки дорожнього руху є одним із пріоритетів нашої роботи. Необхідно привести у відповідність законодавство для закриття всіх наявних прогалин. МВС працює в цьому напрямі", - сказав він.

Перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький зазначив, що протягом останніх трьох тижнів порівняно з аналогічним періодом минулого року загальна кількість ДТП із потерпілими зменшилася на 26,5%, а кількість травмованих у таких ДТП зменшилися на 32%.

Він також нагадав, що з 23 липня і до особливого розпорядження розпочалося широкомасштабне проведення на території України комплексу заходів під умовною назвою "Перевізник", спрямованого на профілактику аварійності та зниження тяжкості її наслідків на пасажирському транспорті. "З початку операції "Перевізник" оглянуто понад 66 тисяч транспортних засобів, які використовують для перевезення пасажирів. За цей час виявлено 1,5 тисячі несправних транспортних засобів, 255 переобладнаних із порушенням правил, норм і стандартів... Виявлено майже 26 тисяч правопорушень правил дорожнього руху та правил перевезення пасажирів, 56 з яких - керування в стані алкогольно-наркотичного сп'яніння, 470 - керування автобусами, які не пройшли обов'язковий контроль", - сказав О.Білошицький.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА