15:30 14.08.2018

Суд повернув державі Одеський портовий елеватор вартістю понад 260 млн грн

2 хв читати

Господарський суд Одеської області повернув у державну власність Одеський портовий елеватор вартістю понад 261,3 млн грн.

Згідно з повідомленням на порталі "Судова влада України", рішенням суду від 1 серпня 2018 року визнано право власності на цілісний майновий комплекс за державою Україна в особі Кабінету Міністрів.

Крім того, визнано незаконним і скасовано рішення про державну реєстрацію прав, згідно з яким за ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" зареєструвала право приватної власності на цілісний майновий комплекс, і визнано незаконним і скасовано запис про право приватної власності ДПЗКУ на цілісний майновий комплекс.

ДПЗКУ створив уряд України в серпні 2010 року. До її складу входить розгалужена мережа філій - лінійні та портові елеватори, млини, комбікормові і круп'яні заводи. Сумарно 53 підрозділи-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,75 млн тонн зернових, зокрема сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів становлять близько 2,5 млн тонн зернових вантажів на рік.

Держкорпорація в 2012 році домовився з Експортно-імпортним банком Китаю про надання кредиту $ 1,5 млрд, який планувалося використовувати на закупівлі зерна для їх експорту за торговельними угодами з КНР. Оператором з китайської сторони за цим контрактом, розрахованим на 15 років, виступила Китайська національна корпорація машинної індустрії та генеральних підрядів (ССЕС).

Очікуваний загальний обсяг поставок зернових з України в рамках контракту, за інформацією Мінагропроду, становитиме 80 млн тонн (перший рік поставок за кредитним договором - 4 млн тонн, другий рік - 4,5 тонн, із третього року до 15-го - мінімум 5,17 млн ​​тонн).

Як повідомлялося, ДПЗКУ за підсумками 2017 року збільшила чистий збиток майже в 1,7 раза порівняно з 2016 роком - до 1,398 млрд грн. Її чистий дохід від реалізації скоротився на 20,5% - до 10,415 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА