16:28 14.08.2018

Адвокати Савченко не розуміють, чому їм не дають усі томи кримінальної справи для ознайомлення

2 хв читати
Адвокати Савченко не розуміють, чому їм не дають усі томи кримінальної справи для ознайомлення

Слідство не надає для ознайомлення стороні захисту всі томи кримінальної справи стосовно народного депутата України Надії Савченко, стверджують її адвокати.

"Мій колега Андрій Левковець прибув, щоб отримати матеріали справи для ознайомлення, але йому надали, наскільки я знаю, лише сім із 27 томів. Ми не розуміємо, чому слідство не надає нам усі матеріали справи", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат Н.Савченко Олександр Тананакін.

Він також наголосив, що слідчий не має права визначати, з якими томами і в якому порядку сторона захисту має знайомитися з матеріалами справи.

Як повідомлялося, адвокат керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана Валентин Рибін повідомив агентству, що з 14 серпня почне знайомитися з матеріалами кримінальної справи "Савченко-Рубана", в рамках якої їх обвинувачують у підготовці теракту в центрі Києва з метою повалення влади .

Як повідомлялося, В.Рубана затримали 8 березня 2018 року на КПВВ на Донбасі з арсеналом зброї. Він віз зброю з окупованої території на підконтрольну частину України.

Українські правоохоронці підозрюють В.Рубана в підготовці збройних нападів на вищих посадових осіб держави, в підготовці терористичного акту із застосуванням зброї та вчиненням вибухів, які могли становити небезпеку для життя та здоров'я людей.

9 березня Шевченківський районний суд Києва заарештував В.Рубана та згодом кілька разів продовжував запобіжний захід.

Н.Савченко перебуває під вартою з 23 березня 2018 року. 22 березня Верховна Рада підтримала подання генпрокурора України Юрія Луценка та дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт Н.Савченко. Її підозрюють у діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади; посяганні на життя державних і громадських діячів, підготовці до вчинення терористичного акту, створення терористичної групи чи терористичної організації, незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

1 серпня Генеральна прокуратура України повідомила, що правоохоронці завершили розслідування у справі керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" В.Рубана та Н.Савченко, підозрюваних у діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА