17:41 14.08.2018

КМДА запустить портал "Відкриті дані" з доступом до публічної інформації міськвлади в тестову експлуатацію до 2019 року

1 хв читати
КМДА запустить портал "Відкриті дані" з доступом до публічної інформації міськвлади в тестову експлуатацію до 2019 року

Київська міська держадміністрація до кінця 2018 року запустить у тестову експлуатацію міський портал "Відкриті дані", що містить усю публічну інформацію міської влади, йдеться в повідомленні КМДА.

Виконавцем робіт у рамках проекту визначено Департамент інформаційно-комунікаційних технологій КМДА та комунальне підприємство "Головний інформаційно-обчислювальний центр", яке адмініструватиме портал.

На порталі буде надано відкритий доступ до таких зовнішніх інформаційних систем, як: ІАС "Майно", "Громадський бюджет", "Відкритий бюджет", "Електронні петиції", Система публічних закупівель ProZorro, також у планах "Інформаційно-довідкова служба 1551" та "Особистий кабінет киянина".

"Кожен охочий отримає можливість на постійній основі користуватися опублікованими даними у межах чинного законодавства України. Дослідна експлуатація дасть змогу налагодити конфігурації роботи порталу та за необхідності доопрацювати елементи та/або портал у цілому до введення його в промислову експлуатацію", - йдеться в повідомленні КМДА.

Зокрема, уповноважені розпорядники Київської міської та районних державних адміністрацій, комунальних підприємств, установ та організацій зможуть розмістити публічну інформацію у форматі відкритих даних, відпрацювати технологічні процеси роботи з порталом тощо.

Ввести "Відкриті дані" в дослідну експлуатацію мають до кінця 2018 року.

Як повідомлялося, згідно з дослідженням, проведеним Київською школою економіки (KSE) в партнерстві з Open Data Institute (London), відкриті дані в 2017 році принесли економіці України понад $700 млн, або 0,67% ВВП.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА