18:06 14.08.2018

Понад півтонни бурштину, захованого в фурі серед паливних пелет, вилучили митники в Запоріжжі

2 хв читати
Понад півтонни бурштину, захованого в фурі серед паливних пелет, вилучили митники в Запоріжжі

Вивозу за кордон однієї з найбільших за останні роки партії бурштину запобігли співробітники Управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Запорізької митниці Державної фіскальної служби.

"Так, до митного поста «Запоріжжя-центральний» Запорізької митниці ДФС було подано митну декларацію на вантаж «Паливні гранули (пелети) пресовані, гранульовані, циліндричної форми різного розміру з тирси хвойних порід дерева», загальною вагою 21060 кг, упаковані в мішки з пластикової тканини на дерев’яних піддонах", - повідомляє у вівторок прес-служба ДФС України.

Відправником товару зазначалося одне із запорізьких підприємств, а одержувачем - англійська компанія. Згідно з наданими документами, товар переміщували до Литви (Клайпеда), а вивезення за межі митної території України мало відбутися в Польщі через пункт пропуску "Ягодин-Дорохуськ".

Під час попереднього аналізу наданих документів та обставин переміщення товарів було виявлено нетиповий маршрут поставки і використання ризикового "товару прикриття" - паливні пелети. З огляду на це і за результатами попередньої перевірки, співробітники митниці ухвалили рішення щодо здійснення митного огляду вантажу.

"Під час митного огляду товарів було виявлено бурштин різних фракцій, що переміщувався з приховуванням від митного контролю. За попередніми підрахунками, йдеться про понад 500 кг. Огляд ще триває", - йдеться в повідомленні.

У ДФС констатують, що таким чином підприємство скоїло дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням засобів і способів, що ускладнюють виявлення таких товарів.

За цим фактом співробітники митниці склали протокол про порушення митних правил за ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України. Санкція цієї статті передбачає накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів з їх конфіскацією.

"Товар вилучено, його вартість буде встановлено додатково. Справу направлять до суду", - додали в ДФС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА