20:47 14.08.2018

Бійців "Торнадо", яких тримають у Лук'янівському СІЗО, оглянуть лікарі від КМДА - Денісова

2 хв читати

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова зустрілася в Лук'янівському СІЗО з бійцями роти "Торнадо" і домовилася про їх медогляд лікарями, яких надасть Київська міська державна адміністрація (КМДА).
"Сьогодні я як уповноважений зустрілася з усіма причетними і безпосередньо поспілкувалася з кожним, хто зараз знаходиться в СІЗО. Ув'язнені мені повідомили, що їм потрібна медична допомога. Я звернулася до слідчих, і ми домовилися, що вся необхідна медична допомога буде надана. Зважаючи на скарги ув'язнених на працівників медичної частини слідчого ізолятора, ми вирішили, що оглядатимуть їх не лікарі з медчастини пенітенціарного закладу, а ті, яких надасть КМДА", - повідомила Л.Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок увечері.
Вона зазначила, що як тільки стало відомо про події, які сталися на території Лук'янівського СІЗО 9 серпня за участю ув’язнених бійців роти "Торнадо", представники офісу омбудсмена виїхали на місце "для з'ясування обставин та проведення перевірки, а також спостерігали за ситуацією всі інші дні".
"Крім того, наші представники поїхали в місця, куди етапували інших чотирьох "торнадівців", і прийняли у них заяви, після чого були відкриті провадження для з'ясування ситуації. Такі ж заяви ми отримали від тих ув'язнених, хто залишився в Київському СІЗО", - повідомила омбудсмен.
Як повідомлялося, 9 серпня екс-"торнадівців" намагалися вивезти на трьох автозаках у різні місця тимчасового тримання. Перед цим вони забарикадували вихід із камери і чинили опір правоохоронцям, після чого на місце прибув спецназ Державної пенітенціарної служби, а в'їзди і виїзди із СІЗО були заблоковані поліцейськими.
Біля СІЗО зібралося близько 30-40 людей, які намагалися перешкодити вивезти з нього "торнадівців". У ситуацію втрутилися правоохоронці, сталися невеликі сутички. За цим фактом внесено зведення до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 343 (втручання в діяльність співробітника правоохоронного органу, судового експерта, співробітника державної виконавчої служби, приватного виконавця) Кримінального кодексу України.
У свою чергу адвокат Володимир Якимов заявив 9 серпня агентству, що його підзахисних спеціально намагаються розділити, оскільки спільно вони успішно протистоять різним труднощам. Він навіть не виключає, що їх мають намір фізично знищити.
За його словами, невідомі люди без розпізнавальних знаків 9 серпня заїхали на територію Лук'янівського СІЗО, після чого почали бити "торнадівців", які там перебувають. "Вони вимушені були захищатися. Яким чином? Просто ховатися від них. "Торнадівців" просто били безпосередньо в камерах", - заявив адвокат.
В.Якимов також стверджував, що був побитий один з адвокатів "торнадівців".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА