21:01 14.08.2018

Росіяни Саттаров і Камалов, яких тримають у СІЗО Києва, написали на ім'я Путіна заяви з проханням обміняти їх на одного з українських політв'язнів - Денісова

2 хв читати
Росіяни Саттаров і Камалов, яких тримають у СІЗО Києва, написали на ім'я Путіна заяви з проханням обміняти їх на одного з українських політв'язнів - Денісова

Громадяни Російської Федерації Олександр Саттаров і Фарух Камалов, яких тримають у Лук'янівському СІЗО (Київ), написали на ім'я президента РФ Володимира Путіна заяви з проханням повернути їх до Росії шляхом обміну на одного з українських політв'язнів, повідомила український омбудсмен Людмила Денісова, яка відвідала їх.
"Під час сьогоднішнього моніторингового візиту до Лук'янівського СІЗО я зустрілася з Олександром Саттаровим і Фарухом Камаловим, які написали заяву на ім'я президента РФ з проханням повернути їх на територію Росії шляхом обміну на одного з українських політв'язнів", - написала Л.Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок увечері.
За її словами, ці листи буде відправлено до Міністерства закордонних справ України, щоб їх доставили до адміністрації президента РФ дипломатичною поштою.
Л.Денісова нагадала, що раніше таку заяву подав громадянин РФ Олексій Седіков, який відбуває покарання за тероризм у Бучанській колонії (Київська обл.).
"Україна ініціювала і вже давно подала РФ списки на обмін. 5 липня було направлено лист представнику РФ у Тристоронній контактній групі Борису Гризлову і уповноваженому РФ з прав людини Тетяні Москальковій. Відповіді немає", - додала український омбудсмен.
Як повідомлялося, 1 червня головний редактор "РИА Новости Украина" Кирило Вишинський під час засідання Апеляційного суду Херсонської області щодо оскарження обрання йому запобіжного заходу заявив про вихід з українського громадянства і звернувся до президента РФ Володимира Путіна по допомогу у звільненні.
29 червня уповноважений Верховної Ради з прав людини Л.Денісова заявила, що офіційний Київ готовий передати Росії російських громадян, засуджених в Україні за різні злочини, в обмін на 23 громадяни України, яких тримають у РФ з політичних мотивів.
Пізніше перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко заявила про готовність Києва обміняти 36 громадян Росії, засуджених в Україні за злочини проти територіальної цілісності, на українських політв'язнів, які перебувають на території Російської Федерації.
8 серпня Л.Денісова звернулася до російської колеги Т.Москалькової та голови Ради розвитку громадянського суспільства і прав людини при президентові РФ Михайла Федотова з проханням обговорити будь-які умови обміну ув'язненого в РФ українського режисера Олега Сенцова для його порятунку.
Л.Денісова і Т.Москалькова також обговорили можливий обмін громадянина РФ Олексія Седікова, який відбуває покарання у виправній колонії в Київській області, на О.Сенцова. Проте, за словами Л.Денісової, Т.Москалькова вказала на юридичні нюанси: Росія вважає О.Сенцова громадянином Російської Федерації, тому обмін громадянина РФ на громадянина РФ неможливий.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА