08:18 15.08.2018

До КС надійшло подання 56 нардепів щодо конституційності деяких положень закону про АРМА

2 хв читати
До КС надійшло подання 56 нардепів щодо конституційності деяких положень закону про АРМА

До Конституційного Суду України надійшло конституційне подання 56 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) окремих положень закону "Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів" (АРМА).

Як повідомляється у вівторок на інформаційному порталі "Судова влада", депутати просять КС перевірити на конституційність положень п. 4 ч. 1 ст. 1, 19, 20, 21 закону України "Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів" у взаємозв'язку з окремими положеннями ст. 100 Кримінального процесуального кодексу України, а саме: положення "а в разі її відсутності - за рішенням слідчого судді, суду" п. 2 ч. 6, абз. 7 ч. 6, ч. 7, положення "а у випадках, якщо речові докази передані Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, - відповідно до закону та прийнятих на його виконання актів законодавства" ч. 8 ст. 100 Кримінального процесуального кодексу України.

Серед тих, що підписали подання, - народні депутати Віктор Бондар, Володимир Зубик, Артем Ільюк (усі з групи "Відродження"), Валентин Ничипоренко (позафракційний), Михайло Папієв, Дмитро Колєсніков, Ігор Шурма, Сергій Матвієнков, Сергій Дунаєв (усі з фракції "Опозиційний блок"), Сергій Шахов (депутатська група "Воля народу") та інші.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА