15:52 15.08.2018

У Кишиневі назвали провокаційними російські військові навчання в Придністров'ї

2 хв читати

Бюро з реінтеграції при уряді Молдови висловило занепокоєння у зв'язку з навчаннями російських військ у Придністров'ї, йдеться в повідомлення бюро, що надійшло до "Інтерфаксу" в середу.

Згідно з повідомленням, делегація Молдови в Об'єднаній контрольній комісії (ОКК) з контролю за ситуацією в Зоні безпеки на Дністрі вважає навчання підрозділів Оперативної групи російських військ (ОГРВ) у Зоні безпеки (ЗБ) на Дністрі, "провокаційними діями".

У бюро зазначили, що 14 серпня на лівому березі Дністра в районі пляжу села Тернівка Слодбозейського району та біля пішохідного мосту через річку Дністер у Тирасполі було помічено концентрацію броньованої техніки (типу БТР-70) і військових вантажівок без реєстраційних номерів. За словами очевидців, "було добре чути рев моторів броньованих транспортних засобів і спостерігався їх в'їзд у річку Дністер".

"Військове командування Миротворчих сил Молдови та представники Місії ОБСЄ в Молдові спробували перевірити цю інформацію. Вони прибули до цього району, але їх зустріли невідомі військовослужбовці, котрі назвалися патрулем ОГРВ, який став на заваді перевірці", - наголошується в повідомленні.

Представники Молдови звернули увагу на те, що патруль ОГРВ перебував у Зоні безпеки без представників Об'єднаного військового командування.

Водночас повідомлення про навчання розміщено на офіційному сайті прес-служби Західного військового округу Російської Федерації.

"Ці дії, як і інші аналогічні прецеденти, вчинені в ЗБ російськими військами, а також манеру інтерпретації цих дій молдовська сторона кваліфікує як провокаційні. Вони порушують наявний механізм забезпечення режиму в ЗБ, а також основоположні засади діяльності миротворців. Представники одного з компонентів ОКК не можуть виконувати свої зобов'язання, ігноруючи основні документи та регламенти ОКК", - наголошується в повідомленні бюро з реінтеграції.

У зв'язку з цим молдовська сторона висловила "занепокоєння і подив у зв'язку з несанкціонованим розгортанням військових навчань біля Дністра, які можуть спричинити лише напруження в Зоні безпеки".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА