17:15 15.08.2018

Міносвіти винесло проект нової редакції українського правопису на громадське обговорення

1 хв читати
Міносвіти винесло проект нової редакції українського правопису на громадське обговорення

 Міністерство освіти і науки опублікувало на своєму сайті для громадського обговорення проект нової редакції українського правопису.

"Українська національна комісія з питань правопису...пропонує до уваги громадськості проект нової редакції українського правопису, розроблений на фундаменті української правописної традиції, з урахуванням новітніх мовних явищ, що набувають поширення в різних сферах суспільного, наукового і культурного життя. Комісія правопису виходила з того, що український правопис, як і правопис будь-якої іншої мови, не може бути вичерпним, він кодифікує засадничі, найбільш поширеніші або спірні орфографічні положення", - йдеться в повідомленні на сайті відомства.

Проект правопису представлено на 216 сторінках, він містить п'ять розділів: "Правопис буквених, морфемних та інших складових основи слова", "Правопис закінчень відмінюваних слів", "Правопис слів іншомовного походження", "Правопис власних назв", "Правила використання розділових знаків".

Зауваження та пропозиції до проекту нової редакції правопису можна надсилати до 15 вересня 2018 року на електронну адресу секретаря української національної комісії з питань правопису Лариси Шевченко: [email protected].

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА