17:26 15.08.2018

Бочковський 16 серпня вимагатиме негайного поновлення на посаді глави ДСНС

2 хв читати
Бочковський 16 серпня вимагатиме негайного поновлення на посаді глави ДСНС

 Екс-глава Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) Сергій Бочковський 16 серпня має намір вийти на роботу в зв'язку з рішенням Київського апеляційного адміністративного суду про визнання правомірним поновлення його на посаді.

"Завтра (16 серпня - ІФ) о 9:00 Сергій Бочковський з постановою Київського апеляційного адміністративного суду, який також визнав незаконним його звільнення та поновив його на посаді керівника ДСНС з 25 березня 2015 року, виходить на роботу", - йдеться в повідомленні адвокатського об'єднання "Авер Лекс", яке представляє його інтереси.

Як повідомлялося, 26 квітня Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним розпорядження Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року про звільнення С.Бочковського з посади глави ДСНС і відповідний наказ ДСНС.

ДСНС відмовилася виконувати це судове рішення, мотивуючи це необхідністю прийняття розпорядчого рішення урядом і поданням апеляційної скарги на рішення суду першої інстанції.

7 серпня Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив рішення про поновлення С.Бочковського на посаді й постановив стягнути на його користь майже 550 тис. грн зарплати.

9 серпня Міністерство внутрішніх справ повідомило, що рішення апеляційного суду буде оскаржено в касаційному порядку.

Як повідомлялося, 25 березня 2015 року на засіданні Кабінету Міністрів правоохоронці затримали С.Бочковського та його першого заступника Василя Стоєцького за підозрою в зловживаннях і причетності до корупційних схем у ДСНС. Після цього уряд звільнив цих чиновників. Їм було оголошено підозру.

Печерський районний суд Києва 28 березня задовольнив клопотання слідства про обрання запобіжного заходу С.Бочковському у вигляді тримання під вартою на два місяці з правом внесення застави в 1,184 млн грн. С.Бочковський вийшов під заставу з Лук'янівського СІЗО 2 квітня. У жовтні 2015 року Головне слідче управління завершило досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою МВС С.Бочковського та В.Стоєцького у скоєнні низки злочинів. За оцінкою слідства, дії екс-чиновників завдали збитків державі на суму понад 6,6 млн грн.

3 листопада 2015 року Головне слідче управління МВС завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою С.Бочковського і В.Стоєцького в зловживанні своїм службовим становищем, вимаганні у підлеглих керівників структурних підрозділів неправомірної вигоди у вигляді грошових коштів та земельної ділянки, внесення неправдивих відомостей до офіційних документів. Обвинувальний акт за цим епізодом було направлено до суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА