20:08 15.08.2018

Командувач об'єднаних сил може попросити про закриття КПВВ "Майорське", якщо бойовики продовжать обстріли

2 хв читати
Командувач об'єднаних сил може попросити про закриття КПВВ "Майорське", якщо бойовики продовжать обстріли

Командувач об'єднаних сил Сергій Наєв може звернутися до Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі з проханням про закриття контрольного пункту в'їзду/виїзду (КПВВ) "Майорське" (Донецька обл.) у разі, якщо бойовики продовжать здійснювати обстріли цього пункту пропуску.

"Якщо провокаційні дії із загрозою життю і здоров'ю цивільного населення та персоналу, що провадить свою діяльність у КПВВ, триватимуть і надалі, то, з метою гарантування безпеки громадян, командувач об’єднаних сил буде змушений звернутися до Тристоронньої контактної групи щодо закриття КПВВ у зв’язку з недотриманням російсько-окупаційними військами домовленостей про припинення вогню", - йдеться в повідомленні на сторінці операції об'єднаних сил (ООС) у Facebook у середу.

У прес-центрі ООС наголосили, що дорожній коридор "Горлівка - Бахмут" залишається одним із головних гуманітарних шляхів на Донеччині, яким щомісяця користуються понад 250 тис. осіб. Однак за останні три місяці, з початку проведення ООС, у межах цього дорожнього коридору здійснено три провокаційні обстріли з боку бойовиків. Останній - 9 серпня близько 6.30 ранку, коли противник зі стрілецької зброї та протитанкових ракет обстріляв на так званому "нулі" контрольний пост "Майорське", що забезпечує функціонування дорожнього коридору. В зоні ураження, крім прикордонного наряду, опинилися цивільні громадяни, які перетинають лінію зіткнення в обох напрямках. Унаслідок обстрілів пошкоджено інфраструктуру самого КПВВ, частково зруйновано захисні споруди.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА