20:45 15.08.2018

Судно Aquarius з нелегалами прибуло до столиці Мальти

1 хв читати
Судно Aquarius з нелегалами прибуло до столиці Мальти

Судно Aquarius, на борту якого перебували понад 140 нелегальних мігрантів з африканських країн, прибуло в порт Валетти, столиці Мальти, передають у середу місцеві ЗМІ.
Після того, як мігранти покинули судно, їх направили до приймального центру, з якого вони будуть розподілені в п'ять європейських країн, які погодилися їх взяти.
У повідомленнях ЗМІ зазначається, що серед прибулих на Мальту нелегалів, кілька десятків дітей, яких не супроводжують дорослі, а також дві жінки на пізніх термінах вагітності.
Раніше повідомлялося, що влади Франції, Німеччини, Люксембургу, Португалії та Іспанії погодилися прийняти 141 нелегального мігранта з судна Aquarius, який перебував в міжнародних водах біля берегів Мальти.
Напередодні офіційний представник Єврокомісії Тове Ернст заявила, що ця загальноєвропейська структура має намір надавати допомогу державам-членам ЄС у врегулюванні ситуації з судном Aquarius.
Судно Aquarius, яке експлуатується організаціями SOS Mediterranee і "Лікарі без кордонів", знаходилося в міжнародних водах біля берегів Італії і Мальти. Раніше ці країни відмовлялися приймати у себе судно з нелегалами на борту.
У червні з Aquarius сталася схожа ситуація. Тоді Італія і Мальта також відмовилися приймати у себе судно, на борту якого на той момент перебувало понад 600 мігрантів. В результаті їх прийняла Іспанія. Цей випадок привів до загострення проблеми прийому нелегальних мігрантів в країнах Європи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА