07:54 16.08.2018

Суд обрав запобіжний захід у новій справі учаснику "російської весни", засудженому за організацію захоплення Харківської ОДА

2 хв читати
Суд обрав запобіжний захід у новій справі учаснику "російської весни", засудженому за організацію захоплення Харківської ОДА

Київський райсуд Харкова в середу ввечері обрав запобіжний захід у новій справі активному учаснику "російської весни" Спартаку Головачову.

"Прокуратура клопотала про цілодобовий домашній арешт. Суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з 18:30 до 08:30", - сказала кореспонденту агентства Інтерфакс-Україна прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

За її словами, рішення подавати апеляцію на визначення слідчого судді, поки не прийнято.

Як повідомлялося, 18 червня 2018 року суддя Київського райсуду Світлана Шмадченко визнала Спартака Головачова винним в організації масових заворушень, що супроводжувалися насильством, погромами, підпалами, знищенням майна, захопленням будівлі і опором представникам влади із застосуванням зброї та інших предметів, а також в активній участі в масових заворушеннях (ч.1 ст.294 КК України) під час захоплення Харківської облдержадміністрації в квітні 2014 року і засудила його до 5-ти років позбавлення волі з випробувальним терміном 3 роки.

2 серпня 2018 року в.о. прокурора Харківської області Артем Степанов повідомив, що на вирок подана апеляція.

"У прокуратури області принципова незмінна позиція в цьому питанні. Ми вважаємо, що організатори подій, які відбулися, мають отримати реальні терміни, реальні міри покарання. Апеляція нами заявлена. Будемо домагатися реальної міри покарання", - сказав на брифінгу А.Степанов.

12 квітня 2018 року прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик повідомила кореспонденту агентства Інтерфакс-Україна, що С.Головачову оголошено про нову підозру за ст.263 (незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами) КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА