13:24 16.08.2018

Гандзюк на 99% впевнена, що підозрюваний у замаху на неї є випадковою людиною

3 хв читати

В.о. управляючого справами виконкому Херсонської міськради, радниця мера Херсона, активістка Катерина Гандзюк заявляє, що майже повністю впевнена у невинуватості затриманого правоохоронцями за підозрою в замаху на неї Миколи Новікова і не довіряє поліцейському слідству.

"Слідством я зараз не дуже цікавлюся. По-перше, через те, що я не вірю в професіоналізм поліцейського слідства. Я співчуваю бідоласі, якого затримали у моїй справі поліцейські, на 99% це випадкова людина. Я розумію, що дуже швидко треба було гасити інформаційні хвилі, і це зробили ціною його долі. Мої близькі, які бачили нападника, кажуть, що це не він. Я бачила те, що і всі в Інтернеті, але я не впізнаю його", - сказала К.Гандзюк в інтерв'ю "Українській правді".

При цьому вона зазначила, що майже впевнена в тому, що за замахом на неї стоять співробітники правоохоронних органів. "Я майже переконана, що у замовника в гардеробі висить форма з погонами, можливо, навіть і не одна. У мене дійсно були конфлікти з херсонськими політиками...У мене було багато різних ідеологічних, партійних, політичних конфліктів, але зазвичай усі претензії все одно зводилися до правоохоронних органів", - сказала активістка.

"Саме з правоохоронцями був цей системний світоглядний конфлікт, де неможливо домовитися. Саме від них я отримувала погрози і попередження. Вони підсилали до мене досить близьких мені людей з пропозиціями", - додала К.Гандзюк, зазначивши, що не може говорити про всі деталі, оскільки це може зашкодити слідству.

Вона також заявила, що "не можна бути стовідсотково впевненою", що нападник неї є "кимось із Херсона".

Активістка зазначила, що зараз зосереджена на відновленні свого здоров'я і не може стежити за слідством. "Але я переконана, що коли закінчу лікування, МВС відповідатиме за кожну підроблену довідку, втрачений день, скалічену долю у всій цій справі, за кожну несвоєчасно призначену експертизу", - наголосила К.Гандзюк.

Як повідомлялося, 31 липня вранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою співробітницю міськради К.Гандзюк в її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але незабаром перевели до медустанови Києва.

Спочатку кваліфікація в кримінальному провадженні була "хуліганство", потім правоохоронці перекваліфікували як заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, а згодом, після підтвердження того, що К.Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою, кваліфікацію було змінено на замах на "вбивство з особливою жорстокістю". Поліція надала їй охорону в лікувальному закладі, в якому постраждала наразі перебуває.

3 серпня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що співробітники Нацполіції затримали підозрюваного в замаху на вбивство К.Гандзюк, а 6 серпня член колегії МВС України, нардеп від фракції "Народний фронт" Антон Геращенко повідомив, що підозрюваним є Микола Новіков, 1978 р.н., уродженець Херсона, раніше судимий за статтею "крадіжка" і за незаконне поводження зі зброєю, він є членом одного зі злочинних угруповань Херсонської області. За його словами, мотивом злочину могла бути критика К.Гандзюк "на адресу чиновників та окремих осіб". Херсонський міський суд 6 серпня обрав М.Новікову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці.

Двоє журналістів, які проводили незалежне розслідування, стверджують, що затриманий і заарештований згодом М.Новіков має алібі на момент скоєння нападу на К.Гандзюк - перебував на морі з друзями і знайомими.

7 серпня кримінальне провадження за фактом організації замаху на вбивство К.Гандзюк передано до Головного слідчого управління СБУ; про наміри передати розслідування генпрокурор Юрій Луценко повідомив ще 3 серпня. Формулювання провадження звучить так: "За фактом організації замаху на умисне вбивство з особливою жорстокістю Гандзюк К, вчиненого на замовлення співробітників правоохоронних і державних органів, за сприяння сепаратистських організацій на території півдня України, з метою дестабілізації суспільно-політичної обстановки в південному регіоні країни".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА