16:47 16.08.2018

Поліція припинила злочинну діяльність підприємств, що незаконно виловлюють бичків в Азовському морі

1 хв читати
Поліція припинила злочинну діяльність підприємств, що незаконно виловлюють бичків в Азовському морі

З огляду на масовий нерест риби, зокрема бичка, промисловий вилов дозволено лише в певний період часу, проте підприємства знаходять методи і засоби для того, щоб продовжити лов риби попри наявні заборони, для чого маскують свою діяльність під виглядом науково-дослідних робіт, повідомляє прес-служба ГУ Нацполіції в Запорізькій області.

"Так, оперативники управління захисту економіки в Запорізькій області Нацполіції встановили, що риболовецькі підприємства, прикриваючи злочинну діяльність офіційними документами, отриманими від державного інституту, здійснювали вилов морської риби", - йдеться в оприлюдненому в четвер обласним главком поліції повідомленні.

Згідно з документами, приватні судновласники провадили науково-дослідні роботи, так званий науковий вилов риби, але насправді здійснювали безконтрольний вилов риби. При цьому кількість водних біоресурсів, які щодня виловлювали, значно перевищувала необхідні обсяги для наукових досліджень.

У рамках кримінального провадження оперативники обласного УЗЕ і слідчі Бердянського відділу поліції на одному із суден приватного підприємця вилучили понад 2 тонн щойно виловленого бичка, а на складі в м. Бердянську - понад 3 тонни.

Під час досудового розслідування з'ясовуватиметься причетність до зазначених правопорушень і посадовців профільного відомства, які надали необхідну дозвільну документацію на вилов біоресурсів вищезгаданим суб'єктам господарювання.

Санкція ст. 249 (незаконне зайняття рибним промислом) КК України передбачає покарання у вигляді штрафу або обмеження волі терміном до трьох років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА