19:27 16.08.2018

Університет "Україна" закликає перших осіб держави захистити виш від свавілля рейдерів

2 хв читати
Університет "Україна" закликає перших осіб держави захистити виш від свавілля рейдерів

Професорсько-викладацький склад, працівники та студенти Відкритого міжнародного університету розвитку людини "Україна" звертаються до президента, прем'єра та спікера парламенту по захист від незаконного захоплення своїх приміщень.

"Увечері 7 серпня група "тітушек", яких підвезли чотирма автобусами, по-бандитському грубо захопила приміщення і заблокувала роботу трьох корпусів", - йдеться у відкритому листі колективу університету на адресу перших осіб держави, озвученому на прес-конференції в Києві в четвер.

В "Україні" нагадали, що в червні 2008 року взяли кредит розміром 97 млн грн на створення сучасної матеріально-технічної бази в ліквідованому два роки тому банку "Хрещатик" і виплатили за ним уже понад 150 млн грн.

На відкритих торгах із продажу активів банку цей лот придбало ТОВ "ФК "Фактор Плюс". У виші стверджують, що це відбулося з порушенням законодавства.

Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення Фонду гарантування вкладів від 6 липня 2017 року в частині затвердження умов продажу активів банку "Хрещатик" і зобов'язав ФГВФО скасувати результати торгів від 29 серпня 2017 року. Наразі цю справу ще розглядають у Верховному Суді України.

В університеті зазначають, що його приміщенням на вулиці Львівській намагаються незаконно заволодіти, не дочекавшись остаточного рішення суду.

"Тому ми звертаємося до вас, головних посадових осіб держави, з вимогою втрутитися у вирішення цього інциденту і сприяти притягненню винуватців до відповідальності", - йдеться у зверненні колективу університету "Україна".

Цей виш було засновано відповідно до рішення Київської міської ради в лютому 1999 року. У червні 2007 року отримав 4-й рівень акредитації. Одне з головних завдань університету "Україна" - надання послуг освіти особам з інвалідністю, студентам із малозабезпечених сімей, сиротам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА