20:19 16.08.2018

До суду направлено справу судді, що передала приватній компанії газ "Укргазвидобування", заарештований у "газовій справі"

2 хв читати
До суду направлено справу судді, що передала приватній компанії газ "Укргазвидобування", заарештований у "газовій справі"

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) завершили розслідування стосовно судді Господарського суду Харківської області, яка прийняла рішення на користь приватного підприємства - учасника схеми з розкрадання газу державного ПАТ "Укргазвидобування".

"16 серпня 2018 року на підставі матеріалів розслідування НАБУ прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури направили обвинувальний акт до суду для розгляду по суті", - йдеться на сайті НАБУ в четвер.

За інформацією Бюро, суддю підозрюють у прийнятті нею завідомо неправосудного рішення в господарській справі.

"Зокрема, суддя зобов'язала ПАТ "Укргазвидобування" (100% акцій належать НАК "Нафтогаз України", яка є власністю держави) передати на користь приватного товариства природний газ, попередньо заарештований постановами слідчого судді в кримінальному провадженні Національного бюро (так званій газовій справі)", - поінформували в НАБУ.

У Нацбюро зазначають, що це рішення підозрювана суддя прийняла на підставі розгляду зустрічної позовної заяви від приватної компанії, розгляд якої до того ж відбувся без сплати позивачем державного мита, внаслідок чого державний бюджет недоотримав понад 200 тис. грн.

"За даними слідства, в межах цієї ж господарської справи суддя задовольнила клопотання представника приватного товариства: зменшила розмір пені, що підлягала стягненню з ТОВ за основним позовом, та відстрочила на один рік виконання рішення про стягнення понад 3 млн грн боргу на користь ПАТ "Укргазвидобування" за відсутності документального підтвердження наявності підстав для задоволення такого клопотання", - йдеться в повідомленні.

В подальшому зазначене рішення судді Господарського суду Харківської області було скасоване постановою Харківського апеляційного господарського суду.

У НАБУ нагадали, що розслідування наведених фактів детективи Бюро розпочали в січні 2017 року.

21 березня 2018 року судді було повідомлено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) і ч. 1 ст. 375 (прийняття суддею завідомо неправосудного вироку, рішення) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА