07:57 17.08.2018

Кличко перевірив проведення ремонтних робіт у Київському зоопарку

2 хв читати
Кличко перевірив проведення ремонтних робіт у Київському зоопарку

Київський мер Віталій Кличко і куратор Європейській асоціації зоопарків і акваріумів (EAZA) Марк Дамен перевірили проведення ремонтних робіт у Київському зоопарку, повідомила прес-служба Київської міськдержадміністрації.

"Нам не вистачає зоопарку європейського рівня. Все більше людей відвідують столичний звіринець. Ми очікуємо, що до кінця року тут побуває 750-800 тисяч відвідувачів. Але цього мало. У перспективі ми націлені на мільйон!" - сказав В.Кличко.

У свою чергу, М.Дамен зазначив, що розвиток київського звіринця важливий і Європейська асоціація зоопарків і акваріумів зацікавлена в цьому.

"Адже чим більше зоопарків займається розведенням і селекцією тварин, тим ефективніше робота зі збереження флори і фауни планети", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі відзначили, що в 2007 році київський зоопарк виключали з асоціації через погані умови утримання тварин і для повернення висунули одну з вимог - провести реконструкцію приміщень для приматів.

Крім того, В.Кличко і М.Дамен проінспектували роботи на озерах для коропів і пеліканів, перевірили водоочисну насосну станцію під ними

Директор зоопарку Кирило Трантін зазначив, що вони планують побудувати палац для приматів, отримати базу для їх утримання і розведення.

"Побудуємо палац для приматів, я не кажу "будинок приматів", а скажу - палац! Отримаємо величезну базу, щоб утримувати вихованців і розводити їх, тобто займатися тим, для чого зоопарки створюють - збереженням біорізноманіття планети", - розповів він.

У відомстві зазначили, що реалізація концепції дасть можливість київському зоопарку повернутися до лав постійних членів EAZA, що в свою чергу, надасть можливість обмінюватися тваринами з іншими зоопарками Європи, брати участь в міжнародних програмах з розведення тварин і обмінюватися досвідом з іншими членами асоціації.

"Відповідно до вимог EAZA, до кожного кандидата прикріплюється ментор (куратор), який і допомагає досягти стандартів, необхідних для отримання статусу акредитованого члена асоціації", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, наставники зобов'язані мінімум раз на рік відвідувати організацію-кандидата і консультувати його з усіх питань, а також складати короткі звіти щодо змін, які відбуваються. Поради можуть стосуватися стандартів забезпечення добробуту тварин, методів покращення їх місця утримання, дизайну і модифікації вольєрів, навчання персоналу, ведення баз даних.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА