08:49 17.08.2018

У Запоріжжі активісти пікетували мерію з вимогою припинити знищення зелених насаджень у сквері приватною фірмою

2 хв читати
У Запоріжжі активісти пікетували мерію з вимогою припинити знищення зелених насаджень у сквері приватною фірмою

Сотні жителів, обурених бездіяльністю міської влади Запоріжжя, зібралися в четвер, 16 серпня, біля будівлі мерії, де висунули вимоги громади щодо впливу на вирубування місцевою фірмою 500 дерев у сквері Яланського для будівництва торговельно-розважального центру, а також заявили про створення в місті самооборони, що захищає інтереси запоріжців у цьому питанні.

Як повідомляє кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в четвер увечері кілька сотень запоріжців, серед яких місцеві жителі, активісти громадських організацій, волонтери, ветерани АТО, прийшли до мерії Запоріжжя, де скандували: "Буряку, виходь", – із наміром зустрітися з мером Запоріжжя Володимиром Буряком і пред'явити йому вимоги громади, обуреної вирубуванням 7 серпня скверу Яланського орендарем території ТОВ "Ленд Дивелопмент", що отримала право оренди скверу десять років тому.

Активісти громади оголосили вимоги запоріжців до місцевої влади, серед яких припинення і скасування будь-яких робіт у парку Яланського - вирубування дерев і зелених насаджень; розірвання договорів оренди скверу з орендарем і забудовником - ТОВ "Ленд Девелопмент", з огляду на численні порушення, невиконання умов договору і повне ігнорування вимог громади Запоріжжя; відновлення вирубаного парку за рахунок його орендаря.

Не дочекавшись мера, учасники акції протесту вирішили самі зайти до будівлі міської ради, проте це їм вдалося не одразу - посилені наряди поліції та охорона мерії не пропускали жителів Запоріжжя до міського голові. Пізніше, після гучних обурень вони все ж зайшли до сесійної зали Запорізької міськради.

Міського голову В.Буряка громада зустріла, скандуючи: "Ганьба".

Як заявив активістам В.Буряк, його повноваження обмежені, тому він начебто не має законних підстав для розірвання договору оренди скверу з фірмою "Ленд Дивеломпмент". При цьому зазначив, що готовий на такі дії лише у разі відповідного рішення суду або прокуратури.

Позиція мера не задовольнила присутніх. Люди емоційно переконували В.Буряка, що він "має дослухатися думки запоріжців, які задихаються в диму заводів і дорожать зеленими зонами в місті". В результаті різкої дискусії В.Буряк покинув сесійну залу.

Жителі міста заявили, що продовжать боротьбу за сквер Яланського, для чого створять самооборону, куди увійдуть усі небайдужі запоріжці, готові обстоювати інтереси городян перед владою і правоохоронними органами.

Активісти також заявили, що мають намір найближчим часом проводити акції протесту не лише біля мерії, а й біля будівлі обласної поліції, яка не реагує належним чином на вимоги жителів Запоріжжя розібратися з ситуацією, що виникла з вирубуванням бізнесменами міського скверу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА