09:02 17.08.2018

Суд засудив організатора виборів президента РФ в Криму Одновол до умовного терміну

2 хв читати
Суд засудив організатора виборів президента РФ в Криму Одновол до умовного терміну

Суд в Україні засудив до умовного терміну затриману громадянку України - активістку громадської організації "Волонтери перемоги" Олену Одновол, яка незаконно брала участь в організації виборів президента РФ на території окупованого Росією Криму в березні поточного року, вона покине СІЗО в п'ятницю, повідомила уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова.

"Щойно розмовляла телефоном з Людмилою Денісовою. Вона повідомила, що сьогодні (у четвер - ІФ) щодо Олени Одновол винесено судове рішення про засудження її на 3 роки умовно. Завтра вона буде звільнена з СІЗО", - повідомила Т.Москалькова, слова якої наводять в прес-службі російського уповноваженого.

Де О.Одновол відбуватиме умовний термін покарання, наразі невідомо, додала вона.

"Завтра ж до неї в Херсон, де вона поки утримується в СІЗО, приїде мама. За словами Денісової, Одновол визнала свою провину в скоєнні злочинів. Однак суть цих злочинів мені не була доведена до відома. Денісова обіцяла надіслати вирок, як тільки він буде отриманий нею з суду", - повідомила Т.Москалькова.

Як повідомлялося, 23 квітня 2018 року стало відомо про затримання на КПВВ "Чонгар" (Херсонська обл.) громадянки України, яка була довіреною особою кандидата в президенти Російської Федерації Володимира Путіна, незаконно організувала і проводила на тимчасово окупованій території АР Крим та Севастополя збір підписів на підтримку висування В.Путіна кандидатом на пост президента Російської Федерації на виборах 2018 року.

За інформацією СБУ, жінка брала участь в діяльності молодіжної неурядової всеросійської громадської організації "Волонтери перемоги" на окупованому півострові, а також здійснювала діяльність, спрямовану на зміцнення окупаційного режиму, зокрема організувала пункти збору підписів на підтримку виборів президента РФ, незаконно проведених на півострові 18 березня . Оперативники спецслужби отримали інформацію, що жінка планує в'їхати на материкову частину України у приватних справах, після чого затримали її.

24 квітня слідчі Служби безпеки України оголошували їй про підозру у вчиненні злочину за ч.1 ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Херсонський міський суд обрав О.Одновол запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і 19 червня продовжив його на 60 діб. Таким чином вона залишиться в СІЗО до 17 серпня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі прибудуть в Україну до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА