11:07 17.08.2018

Сили ООС на Донбасі збили безпілотник російського виробництва

1 хв читати

Вогневий підрозділ протиповітряної оборони об'єднаних сил на Донбасі знищив вироблений у Росії безпілотний літальний апарат (БПЛА), який здійснював розвідку на напрямку Первомайськ-Сєвєродонецьк-Сватове.

"Учора, 16 серпня, силами і засобами протиповітряної оборони об'єднаних сил було зафіксовано безпілотний літальний апарат російських окупаційних військ, який проводив розвідку наших позицій на напрямку Первомайськ-Сєвєродонецьк-Сватове. Одразу ж чергові засоби ППО були приведені у боєготовність "Повна". Після підтвердження роботи безпілотника радіолокаційними станціями ціль знищив вогневий підрозділ протиповітряної оборони об'єднаних сил", - повідомляє прес-центр ООС на сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

Під час обстеження БПЛА встановлено, що апарат обладнаний камерою з 12 об'єктивами для здійснення панорамної аерофото- та відеозйомки з можливістю передачі зібраної інформації на пункт управління в режимі реального часу.

"Окремі складові БПЛА, зокрема оптико-електронна система, вироблені російською компанією (яка перебуває під санкціями США і працює спільно із заводом виробником БПЛА "Орлан"), що доводить причетність Російської Федерації до постачання озброєння на Донбас в інтересах окупаційних військ проти української армії. Орієнтовна вартість лише однієї камери становить понад $100 тис.", - йдеться в повідомленні.

У прес-центрі ООС наголошують, що Російська Федерація таким чином надалі здійснює "пошук нових форм та способів застосування новітніх зразків озброєння і військової техніки в реальних бойових умовах на території України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА