14:03 17.08.2018

СБУ має намір розвивати систему захисту критичної інфраструктури України спільно із західними партнерами

2 хв читати
СБУ має намір розвивати систему захисту критичної інфраструктури України спільно із західними партнерами

 Служба безпеки України зацікавлена в залученні методичної та практичної допомоги США, Європейського Союзу та інших країн до розвитку системи стійкості критичної інфраструктури Української держави.

Як повідомляє в п'ятницю прес-центр СБУ, представники української спецслужби взяли участь у круглому столі, присвяченому реформуванню вітчизняної критичної інфраструктури та розширенню хімічної безпеки та захищеності на сході України, який відбувся в Києві під егідою Організації з безпеки і співробітництва в Європі та за участю помічника секретаря з питань захисту інфраструктури Департаменту внутрішньої безпеки США Девіда Вульфа.

Представники державних структур, вітчизняні та іноземні експерти обговорили ключові питання розвитку системи захисту критичної інфраструктури в Україні та створення ефективної законодавчої бази, яку розробляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі України спільно з СБУ та іншими державними органами.

"Особливу увагу експерти приділили питанням взаємодії державних інституцій та приватного сектора у цій сфері, а також необхідності комплексної оцінки ризиків ключовим об’єктам життєдіяльності, що дасть змогу своєчасно реагувати на можливі кризові ситуації", - йдеться в повідомленні.

"Забезпечення стійкості всіх систем та елементів критичної інфраструктури, виявлення й своєчасне усунення загроз, упровадження ефективних методів щодо нейтралізації ризиків - ось головне завдання спецслужби", - заявив перший заступник начальника Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ Андрій Балашов.

Він зазначив, що з огляду на євроінтеграційний вектор розвитку Україна має розвивати національну систему захисту критичної інфраструктури за європейським зразком із розмежуванням компетенції між правоохоронними та спеціальними органами.

"Досвід спецслужб зарубіжних держав - членів НАТО та ЄС є надзвичайно важливим для нашої країни. Тому СБУ зацікавлена у залученні експертної, методичної, практичної допомоги від інституцій Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки й інших країн у процесах свого реформування", - резюмував А.Балашов.

За оцінкою Д.Вульфа, законодавство України у сфері захисту критичної інфраструктури відповідає міжнародним підходам і надає правову основу для співпраці приватних і державних компаній у цьому напрямі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА