14:06 17.08.2018

Луценко підписав наказ про догану Холодницькому

1 хв читати
Луценко підписав наказ про догану Холодницькому

Генеральний прокурор України Юрій Луценко підписав наказ про догану керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назару Холодницькому, повідомляє інтернет-видання "Українська правда" з посиланням на прес-секретаря генпрокурора Ларису Сарган.

"Щодо Холодницького (Ю.Луценко - ред.) підписав (догану - ред.), - цитує Л.Сарган видання в п'ятницю.

Сам генпрокурор повідомив "Українській правді", що підписав наказ ще 16 серпня.

Водночас на запитання про те, чи підписав Ю.Луценко наказ про догану, який його заступник Юрій Столярчук отримав від Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП) за незаконне виведення зі справи колишнього генпрокурора Віктора Пшонки підозрюваного в земельному рейдерстві, ще 9 місяців тому, Л.Сарган відповіла: "догана Столярчука була 10 місяців тому, він через Верховний Суд скасував догану".

Як повідомлялося, 26 липня 2018 року Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів (КДКП) рекомендувала винести догану і не звільняти керівника САП Н.Холодницького із займаної посади за скоєний дисциплінарний проступок.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що підпише наказ про покарання Н.Холодницького згідно з рішенням КДКП одразу ж після його отримання.

У свою чергу, директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник констатував, що рішення КДКП не звільняти керівника САП буде складно оскаржити, але НАБУ "не обмежиться цим і буде рухатися далі".

16 серпня ЗМІ повідомили, що НАБУ оскаржило у Верховному Суді догану Н.Холодницькому.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА