14:10 17.08.2018

В Італії розкритикували главу МВС країни за святкову вечерю в день обвалення моста в Генуї

2 хв читати

Італійці розкритикували поведінку міністра внутрішніх справ країни Маттео Сальвіні у день обвалення віадука в італійському місті Генуї, повідомляють у п'ятницю європейські ЗМІ.

Невдоволення як пересічних громадян Італії, так і політичних опонентів М.Сальвіні викликано його святковою вечерею в одному з ресторанів на острові Сицилія. У мережі з'явилися фотографії, зроблених у вівторок: на них міністр сидить у великій компанії за святково накритим столом і посміхається.

"Фотографії Сальвіні, на яких він влаштовує свято в такий драматичний момент для Генуї, є образою, у той час як уся країна відчуває горе", - написав лідер Демократичної партії Італії Маттео Орфін у своєму акаунті в Twitter.

"Він був на банкеті на Сицилії, коли в Генуї ще розбирали уламки (обваленого прольоту моста - ІФ)", - додав він.

Кілька представників Демократичної партії навіть закликали главу МВС Італії піти у відставку через таку поведінку в день трагедії.

М.Сальвіні вже відреагував на критику на свою адресу. Він зазначив, що його поїздка на Сицилію була "зустріччю з мерами, керівниками добровольчих організацій, правоохоронцями та багатьма громадянами". За його словами, це була офіційна поїздка і головною темою зустрічі були проблеми, пов'язані з мафією.

Обвалення прольоту моста в італійській Генуї сталося у вівторок вдень. Влада висловлює припущення, що причиною обвалення 200-метрового прольоту віадука могло стати ослаблення основних конструкцій.

Міст було побудовано в 1960-х роках. Його стан, як зазначають італійські ЗМІ, вже давно викликав занепокоєння у фахівців.

Згідно з останніми даними, жертвами обвалення стали 38 осіб, серед них - четверо французів і двоє албанців. У середу повідомлялося, про 39 загиблих, проте потім ці дані переглянули. Ще 16 осіб дістали травми, стан дев'яти з них оцінюється як важкий.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА